Uddamålsförlust för ESK mot Kungsängen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK kammade noll borta mot Kungsängens IF.

Det var de grönsvartas elfte förlust i seriespelet och laget är på allvar inblandade i nedflyttningsstriden.

-En jobbig säsong som rullar vidare. Ostabilt och passivt agerande på planen i dag, säger tränaren Martin Andersson.

När ESK föll hemma mot GUSK i förra omgången (2-3) kom alla baklängesmålen efter individuella misstag och det mönstret upprepade sig mot Kungsängen. Redan i tredje matchminuten fick Edin Bajramovic fri väg fram till 1-0 efter ESK-schabbel nära eget straffområde. Det höll på att bli 2-0 kvarten senare efter bolltapp från ESK men målvakten Jawad Mohammadi avvärjde skickligt.

Matchbilden var den att ESK hade det mesta av bollinnehavet och att Kungsängen väntade på misstag för att sätta igång snabba spelvändningar. Och lägena för hemmalaget kom också då ESK hade stora problem med de egna spelet. Kroppsspråket visade osäkerhet och felpassen var många. Två gånger till före halvtid var Kungsängen millimeter från ytterligare nätkänning men 1-0 stod sig och det kändes i underkant då ESK inte skapade nånting framåt under första fyrtiofem.

-Huvudena på killarna åker ned när det går dåligt. Kungsängen väntar bara på våra misstag och de kommer ju, säger ESK-tränaren.

Ingen uppryckning från ESK spelmässigt inledningsvis i andra halvlek men halvvägs in i den samma började det ändå hända lite konstruktivt. Matchens nästa målchans var emellertid Kungsängens med boll i nät i 70:e minuten. Målet dömdes dock bort för hands utan några större protester från hemmalaget. Lite senare hade ESK ett hyfsat läge på kvittering.  Martin Lönneberg kom fram på högersidan och måttade ett inlägg mot bortre stolpen. Där drog Marcus Ytter på med en volleyträff som tvingade hemmakeepern till en kvalificerad räddning.

Böljande spel sedan där ESK flyttade fram positionerna i jakten på kvittering. Det föranledde också kontringar från KIF men effektiviteten var sådär och räddade ESK från ytterligare baklängesmål. Andreas Larsson hade ett bra avslut strax utanför i 81:a minuten och slutminuterna blev ändå dramatiska. Kungsängen drog på sig några onödiga frisparkar och ESK lyfte bollar in i straffområdet för dueller i luften. I slutsekunderna kom så det heta budet på 1-1. Andreas Larsson skickade in en frispark från vänster och där mötte Philip Oldin med pannan. Bollen dock centimetrar från stolpen och i nästa moment blåste domaren av matchen.

ESK inkasserade därmed en ny förlust och nu väntar snart flera så kallade sexpoängsmatcher mot de andra lagen i tabellens bottenskikt. Skadeläget i truppen är också belastande men förhoppningsvis är några av spelarna tillbaka nästa lördag då ESK tar emot Kvarnsveden på Enavallen.

-Vi spelar med det vi har, inte så mycket annat att göra i det här läget. Vi har försökt att ändra lite i spelsättet men det har väl inte slagit så väl ut, avslutar Martin Andersson.

Kungsängens IF- Enköpings SK 1-0 (1-0)

Mål, 1-0 (3) Edin Bajramovic.

Varningar: 2-0

Publik: 348.

Lämna ett svar