Tveksamt spel av ESK!

Bild: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey spelade en tight bortamatch mot Köping utan att vara bra.

Till skillnad från tidigare två spelade träningsmatcher kommer ESK ut bra i den första perioden. 0-1 gjordes av matchens bästa spelare, Tobias Smids, och 0-2 kom i powerplay genom Edvin Wiklund. Men i övrigt så var det inget bra spel av ESK i den första perioden vilket ESK-tränaren Jonas Nordgren betonar.

– Vi skall i ärlighetens namn säga att det var ingen ledning vi förtjänade. Vi spelar inte alls som vi skall som grupp.

Men i mellanakten var det Köping som kom ut starkast och kunde både reducera och kvittera. Efter den inledningen kunde ESK höja sig och jämna ut spelet i perioden.

I den tredje periodens inledning var det återigen Köping som var hetast och skapade några skapliga chanser, men den duktiga ESK-målvakten Emil Jansson motade det som kom emot honom.

ESK allt eftersom över spelet och fick grepp i offensiv zon. Men trots flera långa sekvenser i offensiv on så fick inte ESK till det i de avgörande lägena.

Istället var det hemmalaget som kunde ta ledningen med 3-2. Efter en snabb spelvändning skapades en två mot en situation som resulterade.

ESK svarade omgående efter nedsläpp där Simon Sjöberg snyggt passar till backen Wilmer Lindblad, som med en projektil skickar upp pucken i krysset till 3-3.

Det skulle komma ett avgörande och tyvärr är det ESK som bjuder på 4-3 efter slarv i egen zon. När sedan ESK trycker på för en kvittering så är man tvungen att öppna sig defensivt vilket straffar sig två gånger om.

– Vi skall inte alls vara nöjda med den här matchen som grupp. En sekvens på 10 minuter här i sista perioden är bra, men det finns ganska mycket som behöver bli bättre och det skall vi jobba med. Visst det är tidigt på säsongen, men nej det måste bli bättre, avslutar ESK-tränaren.

Nästa träningsmatch blir på hemma på onsdag 19:00, då ESK spelar hemma mot Surahammar.  


Köping-ESK 6-3 (0-2, 2-0, 4-1)

 Skott: 28-20

ESK:s målskyttar: Tobias Smids, Edvin Wiklund och Wilmer Lindblad.

Lämna ett svar