Tveksamt genrep av EHF.

Eliott Ryderdahl 4 mål. Foto: Kent Lundqvist

Som ett typ av genrep inför helgens stundande SM spel tog serieledande Enköpings HF P19 emot tabelltrean HF SIF på hemmaplan.

– Ja, det kan man väl kanske säga att det var. Vi ville jobba med ett högre försvar mot skytte idag och att alla skulle få chansen till mycket speltid, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det blev en rysligt bra inledning för EHF som verkligen stod rätt defensivt och monterade ned gästernas offensiva spel grandiost. På dryga 4 minuter gör hemmalaget 4-0 på gästerna där Mattias Johansson gör 3 av målen.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan blev det sämre. Tveksamt agerande gav HFS mer att säga till om och med 11,31 spelat var det likaläge sex.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av halvleken kom att handla om bra målvaktsspel av båda målvakterna – Simon Lundgren i EHF som svarade för 12 räddningar (57 %) och Markus Wegersjö HFS 10 räddningar (45 %) viket gjorde att det ”bara” var 20 gjorda mål fördelade 11-9 när lagen gick till halvtidsvila.

Foto: Kent Lundqvist

Handbollen förtydligar återigen vilken ärlig sport det är!
Det goda målvaktsspelet skulle fortsätta i den andra halvleken där EHF byter in Jonatan ”Flax” Manros som är precis lika bra som Simon varit i den första halvleken och Wegersjö fortsatte lika bra i HFS.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,18 spelat kommer en sekvens som imponerar mer än målvaktsspelet och förtydligar vilken ärlig sport handbollen är! På ett bra hemspring så tilldöms EHF en utvisning, men då kliver HFS spelaren – Linus Wärnmark fram och rättar domaren och EHF spelaren får stanna kvar på planen – STORT!

Foto: Kent Lundqvist

Det är fortsatt EHF i förarsätet, men vid ställningen 18-13 får HFS chansen att ta sig in matchen igen då EHF drar på sig en utvisning. Den slutar dock 0-0 och det kan man tacka ”Flax för som svarar för bla. en grym dubbelräddning.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan EHF åker på en ny utvisning med ställningen 18-16 tar sig gästerna tillbaka in i matchen igen med att göra 2-0 och det är 18-18 med dryga 7 minuter kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen följs sedan åt och det är 21-21 med minuten kvar att spela och EHF har bollen. Man sätter ett av få kollektiva spel och Anton Lindblom tar ett bra avslut som resulterar i 22-21.

Foto: Kent Lundqvist

HFS tar timeout med 20 sekunder kvar, sätter spel men ”Flax” räddar och returen sätter gästerna i stolpen och ut igen. Ett sista frikast hinner gästerna med, men det går högt över och EHF kommer undan med hjärtat i halsgropen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får vara nöjda med segern, men det här borde vi avgjort mycket tidigare i matchen, summerar EHF-tränaren.

Enköpings HF – HF SIF 22-21 (11-9)

Målskyttar EHF: Mattias Johansson 6, Anton Lindblom 5, Erik Widén 4, Elliott Ryderdahl 4, Filip Eriksson, Albin Sandell, Jakob Eriksson.

Räddningar,
EHF: 24 (12) 55,8 %
HFS: 18 (10) 45 %

Utvisningar: 3x2min – 1x2min

Publik: 55

Spelarbetyg EHF:


Simon Lundgren/Jonatan Manros


Elliot Ryderdahl


Anton Lindblom

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar