Tungviktsmöte på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings SK ställs idag hemma på Enavallen på hårda prov mot tabellfyran Vallentuna BK.

Hur har veckans förberedelser varit?

-Vi har haft lite problem med en del spelare under veckan, vissa under längre tid som med Bruno Dal Monte och Gustaf ”Gurra” Persson, men även Pontus Lundén har haft problem med en fot och är tveksam till start idag. Skönt att Martin Lönneberg har börjat träna igen efter en olycklig stukning i foten för ett par veckor sedan. Jag tycker gruppen känns fokuserad på ett bra sätt och har utvecklats under året, menar ESK tränaren Martin Andersson.

Hur går tankarna inför dagens tungviktsmöte?

-Vallentuna är ett lag som vi har jämna och tuffa möten med och vi känner varandra väl. För oss blir det viktigt att hantera deras modell (3-5-2) där det kommer att bli tufft för vår backlinje i vissa situationer. Viktigt att vi täcker upp för varandra när det sker och räknar in spelare i egen box. Vid mötet i våras klarade vi av den uppgiften på ett bra sätt och var nära att få med oss alla tre poängen hem.

Vad kommer att krävas för seger?

-Vi måste ha koll på hur vi ska agera vid deras spelvändningar och vara koncentrerade kring egen box när Vallentuna tar sig runt på kanterna, följa upp våra löpningar och ta fighten framför eget mål. Framåt finns det lägen att utnyttja deras tre-backslinje i ett tidigt skede innan den hinner bli en fem-back. Känna av detta och kunna variera snabba anfall och längre anfall, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:
Tabellfyra, 9poäng bakom ESK och är lite av en negativ överraskning så här långt. Inför säsongen var VBK ett av de tippade topplagen som skulle göra upp om seriesegern.

Nyheter i truppen:
Viktor Wernersson går rakt in på vänsterkanten och Pontus Lundin ser ut att behöva vila sin fot ett tag. Martin Lönneberg känns redo för spel igen men med Gustaf ”Gurra” Persson är det fortfarande ovisst, Bruno Dal Monte kommer ej vara med. Övriga kör!

Senaste mötet:
2-2 (1-2) på bortaplan.
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
ESK vs Vallentuna BK, Herr div.3, 14:e omgången.
14:00 på Enavallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar