Tungt på Lådö IP!

Foto: Kent Lundqvist

Tog inte kampen – SK Elvan stod inte att känna igen i hemmamatchen mot Börje SK i Herrfemmans 12:e omgång.

– Vi var tvåa på allt i andra halvlek och det fällde avgörandet, menar SK Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Det blev lite av en explosionsartad inledning på matchen mellan Elvan och BSK på Lådö IP. Gästernas Einar Karemyr har en jättechans i offensiv box redan i den andra matchminuten, men hemmalagets keeper-Jonas Pürkner dyker och räddar.

Elvan gnuggar sig in i matchen och i den 8:e minuten tar man också ledningen. Det är Linus Bylin som med en bra och snygg pass hittar Joakim Johansson i boxen och vänder bort sin bevakare och knorra snyggt in 1-0.

Efter den explosionsartade inledningen på matchen så blir det mer kamp än skönspel. Det böljar fram och tillbaka och lagen stänger ned varandras offensiva försök vilket gör det hela chansfattigt. Men i slutskedet av halvleken så hittar gästernas Jens Holmén in med ett bra inlägg som den reslige mittbacken Arvid Jägersson nickar i mål till 1-1 otagbart för Pürkner.

– Tycker vi har ganska bra koll på matchen och vi släpper inte till något defensivt, men har svårt själva att hitta ytor att jobba med offensivt, konstaterar Elvan-tränaren.

Det blev även en intensiv inledning på den andra halvleken där gästerna får en hörna tidigt som Elvan ställer om på och Max Österman får ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen, men gästernas målvakt-Edwin Widerholm räddar.

Där var det slut på det roliga för hemmalaget som nu tappar höjd och kamp i spelet samtidigt som BSK forsatt jobbar stenhårt med sin press och får betalt. Med 10 minuter spelat så har Karemyr ett avslut i stolpen efter en högerhörna, men bollen blir kvar och ett passivt hemmalaget står och tittar på när Filip Thelin trycker in 1-2.

Nu är det bara BSK under en lång sekvens av matchen och med timmen spelad så kommer nästa mål. Det är Thelin som ganska enkelt vinner en kamp på högerkanten och delikat sätter in bollen till en fristående Niklas Eriksson som med ett direktskott gör 1-3.

Elvan jagar sedan förnyad kontakt och skapar också ett par bra chanser. David Rigo hittar en friställd Eric Forslund och Johansson har ett friläge från halva plan, men gästernas keeper – Edwin Widerholm har stäng för kvällen vilket gör att BSK kan hålla undan och vinna rättvis.

– Inget snack om saken, de var bättre sett över 90 minuter. Vi tappar kampen därute i andra halvlek och klara inte av att hantera deras press som var effektiv för dem och jobbig för oss i våra försök till uppbyggnadsspel. Inte många som kommer upp i nivå här i andra – tyvärr. Vi jagade ju 3p idag för att ta in på BKS, men så blev det inte, avslutar Elvan-tränaren.

SK Elvan – Börje SK 1-3 (1-1)

Målen, 1-0 (8) Joakim Johansson, 1-1 (43) Arvid Jägersson, 1-2 (55) Filip Thelin, 1-3 (61) Niklas Eriksson.

Varningar: 0-2
Publik: 63

Spelarbetyg Elvan:


Henrik Vilén


Joakim Johansson


Oskar Goman


Lämna ett svar