Tungt för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick det inte alls att stämma borta mot ett för dagen bättre VästeråsIrsta HF.

– Överlag en dålig prestation där vi blir väldigt stillastående anfallsmässigt och missar en del i kommunikationen bakåt vilket gör att vi inte synkar i försvar vilket skapar hål och ytor för Västerås att utnyttja, berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det var en helt jämn match fram till det var dryga 16 minuter spelade då Ludvig Ahlqvist reducerade till 6-7. Sedan tappar EHF spelet och blir naiva i egentligen alla moment på banan. Det kom att bli dyrt för fram till halvtidsvilan springer hemmalaget sönder EHF och vinner den delen av matchen med 7-1 och är i ledning med 14-7.

I den andra halvleken spottar EHF upp sig inledningsvis och gör två snabba mål genom Viktor Berg Von Linde, men sedan var det stopp igen. Västerås gör det avgörande rycket i matchen. 8-0 på dryga tolv minuter och ställningen 22-9 med 43,04 spelat av matchen.

Den sista delen av matchen blir en ren formalia och EHF får åka hem med en 13 bollars förlust.

– Med vårat agerande hamnar vi väldigt långt ifrån matchplan och Västerås var klart bättre i allt så det är bara att gratulera dem till poängen. Nu är det bara att stoppa näven i fickan och se till att vi är väl förberedda till nästa helg när vi har Skuru borta, avslutar EHF-tränaren.

VästeråsIrsta HF – Enköpings HF 28-15 (14-7)

Målskyttar,
VIHF: Daniel Wolf 8, Daniel Zachrisson 4, Carl Skogwik 4, Daniel Cederoos 3, Linus Eriksson 3, Kenny Hurtig 2, Marius Norell 2, Jakob Grönlund, Jan Ehrig.
EHF:
Anton Lindblom 4, Viktor Berg Von Linde 4, Max Österman 2, Gustav Odeheim 2, Filip Tapper, Mattias Johansson, Ludvig Ahlqvist.

Utvisningar: 2x2min – 1x2min
Publik: 373

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar