Tungt finalspel för ERK

Foto: Kent Lundqvist

Rugby: Damerna i Enköpings RK övertygande i kvalomgångarna men i finalspelet blev det tungt.

SM slutspelet i Malmö bjöd på mycket bra 7-mannarugby. Kvaliteten på alla lag var mycket hög i denna turnering. Det skulle starta bra för ERK.

– Vi inledde slutspelet med vinst mot Uppsala, även om det fanns mycket vi kunde förbättra i matchen och i vårt spel. Andra matchen spelar vi bättre, håller oss mer till vårt spel. Men matchen innehåller även stressade stunder där vi gör misstag som Vänersborg tar vara på och gör försök. Vi hade nog inte riktigt trott att vi skulle förlora mot Vänersborg, men samtidigt vara de ett av de två finallagen idag. Så de hade en fin turnering, berättar ERK-tränaren Emelie Bergström.

Sista matchen på lördagen mot Kalmar rinner iväg och slutar med en 0-41 förlust.

– Vi har inte mycket boll och spelar inte enligt gameplan i attack.

Det skulle bli bättre i spelet under söndagen.

– Vi spelar bättre och håller oss till gameplan, spelar och kämpar för varandra. Vi räcker inte helt till mot Göteborg, men mot Uppsala får vi till det bra och vinner. Skönt med att avsluta helgen med vinst, berättar Bergström som summerar:

– Även om helgen och placeringen inte blir som vi tänkt oss och tränat för. Mycket på grund av att vi låter stressen ta över vårt spel, vi gör det svårt för oss själva och fattar felaktiga beslut så är jag nöjd med tjejerna som lag. Vi har ett ungt lag med framtiden framför oss och med lite mer rutin så kommer vi kunna hantera stressade distorsioner bättre och fatta bättre beslut och resultaten bli bättre.

 

Lämna ett svar