Tungt fall för Loket!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK lyckades inte fälla IK Sirius FBC som vann med uddamålet 5-4 (0-0,1-2,4-2).

Efter en mållös första period var Loket i ledning med 2-1 inför den tredje och sista perioden.  Hemmalaget Sirius får en bra start och går ikapp och förbi, leder med både 3-2 och 4-3, men det är likaläge 4:a med knappa 12 minuter kvar att spela av matchen.

Hemmalaget skulle dock dra det längsta strået i den så viktiga matchen där det är vinna eller försvinna gällande seriesegern och avancemang till div.2. Loket åker på en utvisning och i svansen på den så avgör Alex neuman med att fastställa slutresultatet till 5-4.

Tyvärr så går ena domaren in och avgör matchen. Visst kan jag vara enögd, men när ena domaren tar utvisningar och det ena konstiga domslutet efter det andra så blir man förbannad, dundrar tränare Anders Iggström som fortsätter:

– I slutet blir vi även rånade på en kvittering av samma domare. Dessförinnan så ska vi dessutom ha straff då Metzner, fri med målvakten, blir hakad. Vi fick inte ens frislag för det. Det är tydligt att upplands innebandyförbund vill ha upp Sirius en division.  Jag tar inget från Sirius som gör en bra match, men när det ena överfallet efter det andra blir till frislag och vi får utvisning emot oss när deras spelare trampar på våra klubbor, så har det gått för långt. Ett rån och ett jävla hån!

IK Sirius FBC – Lokomotiv Grillby IBK 5-4 (0-0,1-2,4-2)

Skott: 22-34 (5-9,7-11,10-14)

Målskyttar,
LGIBK: Rikard Posta 2, Jens Wickman, Tobias Metzner.
IKS: Axel Solander, Jonathan Blomqvist, Max Rubenman, Joseph Lanz, Alex Neuman.
Publik: 67
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar