Tunga tripplar fällde Sagström.

Bild: Privat

LPGA Golf: Det blir inget finalspel i Pure Silk Championship för Madelene Sagström.

Sagström fick aldrig någon riktig ordning i spelet på River Course där Pure Silk Championship avgörs. Det blev alldeles för djupa dalar och redan efter 9:e hål spelade av andra dagen så var det egentligen över för Enköpingstjejen.

Efter sex spelade hål var det redan +3 för dagen med tre par och tre bogeys på scoren. Sedan var det dags för banans 7:e hål som Sagström gjorde en trippelbogey på under första rundan. Hon tar gruvlig revansch på hålet med att skjuta en eagle (-2) och kanske tändes en strimma ljus i tunneln?

Nej så blev det inte! Istället så kommer en negativ reaktion då Sagström gör en ny trippel direkt efter, men på hål 8:a. När det är dags att vända hemåt så är det +8 på kontot och ett finalspel var mycket avlägset.

På hemvägen så stod Sagström att känna igen. Hon radar nu upp par och det kommer ”bara” en bogey på de sista 9:e hålen. Avslutningen ger en bra känsla inför nästa veckas tävling på touren då Sagström gör två par och två sköna och bra birdies vilket gav +7 på scoren.

Leder tävlingen gör Australienska Sarah Kemp på -6.

Övriga svenskor: Louise Ridderström -1, Dani Holmqvist -1, Pernilla Lindberg +2,  Linnea Johansson +5, Linnea Ström +12.

Lämna ett svar