Tunga siffror för HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Härnevi BK föll med onödigt stora siffror borta mot Östervåla IF i damfemman.

– Ett resultat som absolut inte speglar matchen. Vi spelar som senast och har många chanser, men vi får tyvärr inte till det. Speciellt i början på andra, då har vi många farliga anfall på rad och vi får verkligen till passningsspelet, men sen faller vi som vi brukar, berättar tränare Simon Axelsson.

Det var hemmalaget som skaffade sig ett bra grepp om matchen redan efter 8 minuter då Lovisa Larsson gör ett av sina fyra mål i matchen när hon gör 1-0 till ÖIF. Innan halvtidsvilan så har ÖIF utökat sin ledning till 3-0. Trots att HBK startar den andra halvleken bra så är det hemmalaget som stänger matchen med att göra 4-0 i den 51:a minuten innan Linnéa Ögren reducerar till 1-4.

När ÖIF svarar med att göra 5-1 omgående så går luften ur HBK som tillslut får se sig besegrade med hela 7-1.

– Vår bänk bestod av flera skadade spelare och tyvärr drog vi på oss någon skada till, men generellt sett är det en positiv stämning i laget och vi känner att det går åt rätt håll. Vi är nöjda med vårt spel, Östervåla var bra idag och hade flera riktigt vassa spelare.  Tjejerna krigar som alltid på i 90 minuter och flera av dem lyfter sig för varje match vi spelar, vi är positiva till vår utveckling, även om inte resultaten visar på det ännu, summerar Simon.

Östervåla IF 2 – Härnevi BK 7-1 (3-0)

Målskytta HBK: Linnéa Ögren

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar