Tung Svensk förlust mot Tjeckien!

Bild: Privat

Sverige med fyra ERK spelare i truppen föll tungt i bortamötet med Tjeckien i helgen.

Matchen spelades på RC TATRA SMÍCHOV och Sverige gjorde snabbt det första försöket genom Felicia Melin i den 3:e minuten, men lyckades sedan inte få till anfallsspelet i en match som skulle komma att dominerades av Tjeckiens snabbare spel.

Tjeckien skulle också kvittera Sveriges ledning med knappa halvtimmen spelad då Kristýna Plevová lägger ned ett försök till 5-5 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Sverige står upp och gör det bra i spelet, men har svårt att hitta fram till ett avgörande i anfallsspelet. Det är fortsatt lika läge fram till det är spelat 55 minuter av matchen då Tjeckien kopplar ett grepp med att göra 10-5 genom Petra Vacková.

Sverige ligger sedan på för att utjämna matchen, men har fortsatt svårt att hitta fram i den sista delen av offensiven och istället så är det Tjeckiens Hana Běhalová som kan avgöra kampen med dryga 10 minuter kvar att spela när hon lägger ned 15-5 och på den efterföljande mål-kicken så fastställer Kristýna Plevová slutresultatet till 17-5.

– Ja en riktigt sur förlust. Vi började bra med ett tidigt försök och sedan var det mest Tjeckerna som hade boll. Vi försvarade stor del av matchen och de gångerna vi attackerade så nåde vi inte fram och förlorade boll. De gick ok frö mig själv, spelade 8 i stora delar av matchen och sen blev jag 6 på slutet. Vi får jobba vidare intill nästa match som är mot Schweiz den 9 maj i Norrköping och där i mellan ska vi på träningsläger till Edingburg, berättar Emma Skagerlind.

Tjeckien har spelat samtliga matcher och har 10 poäng efter oavgjort mot Finland, vinst mot Sverige och Schweitz och går därmed obesegrade genom 2019-2020 REIC Women Trophy.

Sverige ligger på andra plats med 4 poäng och har en match kvar att spela mot Schweiz och den spelas 9/5 -2020 i Norrköping.

Se matchen här >>>

Lämna ett svar