Tung start på Allettan för ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey svarade för en mycket svag prestation hemma mot Väsby IK som inte behövde vara bra för att vinna i första omgången av Allettan.

– Jag är så besviken på hur vi hanterar den här matchen där vi inte alls är närvarande mentalt, dundrar ESK-tränaren Robert Kimby efter slutsignalen.

Det är lätt att förstå den besvikelsen, det var nog samma känsla hos nästan alla de 461 som var i Bahcohallen för att bevittna starten på den efterlängtade festen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK startar matchen mycket darrigt och det straffar gästande VIK omgående. Med endast 1,43 spelat så vinner VIK en offensiv tekning och ESK går bort sig fullständigt. En fristående Christoffer Gozzi framför mål kan med all tid i världen sprätta in 0-1 bakom en utlämnad burväktare – Simon S:t Cyr.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsatte att vara krampaktigt spel från ESK efter baklängesmålet där man framför allt hade stora problem med utgångarna ur egen zon där passningsspelet lämnade massor mer att önska. Hemmalaget avslutar dock perioden bättre och kan jämna ut spelet.

Foto: Kent Lundqvist

VIK är det klart bättre laget i den första perioden och ligger också närmast att göra nästa mål. Med dryga 9 minuter spelat så vaskar gästerna fram en dubbelchans där Nick Hedemyr med öppet mål lyckas trycka pucken bakom S:t Cyr, men längsmed mållinjen och utanför.

Foto: Kent Lundqvist

– En typisk förstaperiod efter ett längre speluppehåll där vi inte hittar rätt vid baklängesmålet, men vi jobbar oss in i matchen efter det, menar Kimby.

ESK kommer ut starkt i mellanakten och får nu fast pucken offensivt som också renderar i ett par bra chanser att kvittera.

Foto: Kent Lundqvist

Med 4,24 spelat får hemmalaget chansen att spela fem mot fyra och det får anses vara en fribiljett in i matchen igen. Det skapas också en jättechans där nyförvärvet Oscar Skiöld friställer en framstörtande Andreas Sojé med öppet mål, men som skjuten ur en kanon gör gästernas keeper – Linus Ryttar en klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det ganska mycket ESK som ligger på, men har märkbara problem att hitta in på mål och hota med farliga chanser. Istället är det gästerna som med snabba kontringar vaskar fram de klara chanserna och med dryga halva perioden spelad så vinner man puck offensivt mot ett slarvigt spelande ESK i egen zon och Nick Hedemyr kan göra 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir matchen ganska dålig från båda lagen, det fattas en massa dåliga och konstiga beslut med och utan puck vilket gör att det egentligen inte händer något mer av värde i perioden som slutar 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Bra start av perioden där vi gör en hel del som är bra där ute på isen, men efter deras 0-2 mål, som jag tycker vi bjuder på, är det inte alls bra, medger Kimby.

Inledningen av ESK i den tredje och sista perioden punkterar matchen. Ett bedrövligt agerande i offensiv zon gör att man åker på en blixtrande kontring av VIK som utökar sin ledning till 3-0 genom Manfred Ehlers med 2,47 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen var över och resterande av matchen kontrolleras fortsatt av ett för dagen klart bättre VIK som inte alls behövde vara speciellt bra för att tillslut vinna denna bedrövliga och svaga match av ESK med 4-0 efter att Razmuz Waxin-Engback fastställt slutresultatet med dryga halva den sista perioden spelad.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är många som får se sig själva i spegeln efter den här matchen och fråga sig ”hur har jag förberett mig inför den här uppgiften och gjorde jag verkligen det jag skall för laget”. Det var mycket snack om att det skulle bli så kul att få spela Allettan, men då gäller det att man är närvarande om det skall bli en bra och positiv upplevelse, summerar Kimby.

– Grymt besviken, dundrar assisterande Joa Hellsten. Inte lika mycket på resultatet som hur vi uppträder och presterar ikväll.

ESK Hockey – Väsby IK 0-4 (0-1,0-1,0-2)

Skott: 23-29 (8-8,9-11,6-10)

Målen,
Period 1: 0-1 (01:43) Christoffer Gozzi.
Period 2: 0-2 (30:38) Nick Hedemyr.
Period 3: 0-3 (42:47) Manfred Ehlers, 0-4 (50:22) Razmuz Waxin-Engback.

PIM: 4 (0:0:4) – 6 (2:4:0)
Publik: 461

Spelarbetyg ESK:

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar