Tung start för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Det studsade verkligen inte med för ESK som föll tungt borta mot tabellettan Wings HC.

Att det var spel om viktiga poäng redan i den första omgången av ATG Hockeyettans fortsättningsserie när ESK spelade borta mot tabellettan Wings var påtagligt i långa stunder av matchen som blev en smula krystad.

– Alla poäng är ju viktiga så det var surt att vi inte fick med oss några från den här matchen, konstaterar ESK-tränaren Johan Jonsson.

Det var ESK som tog tag i taktpinnen och var laget som skapade de hetare chanserna i knappa 10 minuter där Daniel Andersson hade den bästa chansen att ge laget ledningen snyggt framspela av André Fredriksson, men hemmakeepern – Richard Mutze räddar förtjänstfullt.

Olycksminut gav Wings greppet om matchen.
ESK åker på en utvisning som ändrar matchbilden totalt. Efter ett bra spel fem mot fyra kom också utdelningen för hemmalaget. Målet får dock tillskrivas som turligt då pucken flipper studsade fram till en fristående Rasmus Hedin som trycker in 1-0. Knappa minuten senare så är det 2-0. Efter att ESK tagit ett mindre lyckat beslut vid offensiv blålinje så blir det kontring och tilldelad straff för Wings där Tim Friberg är klinisk.

ESK tappar organisationen i spelet och hade det inte varit för en storspelande Simon S:t Cyr i målet så hade hemmalaget stängt matchen efter 20 spelade minuter.

– Vi gör en bra period bortsett från den lilla dipp som blir kostsam för oss, men vi avslutar perioden bra och det ger hopp inför de avslutande perioderna.

Mellanakten rivstartade för ESK som gör att Wings drar på sig tre raka utvisningar, men tyvärr så var det inte lagets bästa gren och med 8 minuter spelat av perioden så är det fortsatt 2-0 för hemmalaget. ESK skulle dock till slut få utdelning. Det är dock mycket nära 3-0 för hemmalaget först, men ett uppoffrande spel av Alexander Starck räddar ESK som kan vända på spelet och William Svärd kan göra 1-2.

Den glädjen blir kortvarig då hemmalaget återigen gör ett turligt mål. Pontus Andersson kastar iväg en puck mot mål som studsar på en olycklig ESK spelare och i mål till 3-1. ESK svarar dock omgående med att reducera – igen. Det är William Kaijser som från sin backplats trycker in 2-3 bakom en skymd Mutze.

I den tredje och sista perioden är det nästan bara ESK. Under den första spelminuten så har först Wings en bra chans, men sedan har Niklas Rigelius en dubbelchans som Mutze räddar. ESK skulle ganska snart ändå kvittera. Det är Hugo Lindman Gustafsson som kastar en puck mot mål där Starck styr in 3-3.

ESK radar sedan upp chanser att ta ledningen i matchen. Rigelius har återigen en ny superchans framför mål, men Mutze räddar. Adam Lidström har en puck i ribban. Men istället så är det Wings som kan avgöra matchen då Pontus Andersson gör 4-3.

– Känslan är att vi var värda 3 poäng med tanke på hur vi genomför matchen och det är vi som för spelet sett över 60 minuter. Både prestationen och insatsen av laget var på plats och då är det ”som sagt” surt att inte vinna, konstaterar ESK-tränaren efter slutsignalen.

Wings HC – Enköpings SK 4-3 (2-0,1-2,1-1)

Skott: 32-30 (14-8,8-11,10-11)

Målen,
Period 1: 1-0 (09:54) Rasmus Hedin, 2-0 (10:45) Tim Friberg.
Period 2: 2-1 (34:57) William Svärd, 1-3 (36:16) Pontus Andersson, 2-3 (36:53) William Kaijser.
Period 3: 3-3 (46:16) Alexander Starck, 4-3 (55:08) Pontus Andersson.

PIM: 8 (2:6:0) – 6 (4:0:2)
Publik: 155

Spelarbetyg ESK:


William Kaijser


Marcus Johansson/Glenn Guttelvik


Simon S:t Cyr/Alexander Starck

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar