Tung premiär för FBK.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK stod inte alls att känna igen i premiären hemma mot IFK Uppsala.

– Jag är mycket besviken på hur vi genomför den här matchen, säger FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

Det var lätt att förstå då den här premiären handlade om allt annat än en kollektiv insats. Det var från start till slutsignal helt obalanserat spel både med och utan boll. Gästande IFK behövde i ärlighetens namn inte vara speciellt bra för att besegra FBK.

Foto: Kent Lundqvist

Trots det svaga spelet så lyckas ändå FBK vaska fram lite chanser inledningsvis med en riktigt bra slagen frispark av lagkapten William Thuuri redan i andra matchminuten. Gästernas målvakt – Aga Rasool fick svara för ett par ruggiga räddningar under den första delen av halvleken, med Abozar Shirzais frispark i den 23:e minuten som högoktanig.

Foto: Kent Lundqvist

Där emellan hade dock IFK kombinerat snyggt och gjort 0-1 genom Edim Fekovic och efter det så bjöd FBK på billiga 0-2 & 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

Slutskedet av halvleken kom att gå till FBK som lyckades etablera tryck på IFK och i en tilltrasslad situation i boxen så trycker Bender Abduselam Beyan i reduceringen till 1-3 med ett bra och skruvat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Vi konstaterar att den defensiva organisationen är katastrof under de första 45 minuterna av matchen.

Inledningen av den andra halvleken skulle bjuda FBK på en fribiljett in i matchen. Veckans nyförvärv – Ukash Abdi Mohamud byts in i 56:e minuten och målar i den samma. På en straff reducerar han till 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Den biljetten tappar ett blekt och svagt FBK bort. Signifikativt för matchen var upprinnelsen till 2-4 målet. Ett bedrövligt uppspel slutar med ett bolltapp och det straffar IFK med en blixtrande omställning och mål bakom en utlämnad Teo Rydstedt i FBK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Det kunde tydligen bli värre! Efter ett cooling break så ser IFK ut att leka sig igenom och göra 2-5, men det fanns en enkel förklaring. Det vara bara 8 spelare på planen, det saknades två spelare som skulle bytas in? Innan matchen är slut så kan gästernas Hossein Shojaeddin fastställa slutresultatet 2-6 med att fullborda sitt hattrick.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fick en dålig uppladdning inför den här matchen. En spelare som vi jobbat med under 6 månader och byggt spelet runt var inte registrerad och klar vilket gjorde att vi fick möblera om helt. Det har säkert inte med utgången av den här matchen att göra, men helt klart störande. Vi svarar för en dålig laginsats och tar inte det jobb som krävs för att vinna mot ett så här bra lag som IFK. Allt för många svarar inte upp som lag och då vinner vi inte matcher på den här nivån, avslutar FBK-tränaren.

Fanna BK – IFK Uppsala 2-6 (1-3)

Målen, 0-1 (19) Edim Fekovic 0-2 (31) Hossein Shojaeddin, (37) 0-3 Hossein Shojaeddin, 1-3 (45+3) Bender Abduselam Beyan, 2-3 (56) Ukash Abdi Mohamud, 2-4 (62) Edim Fekovic, 2-5 (73) Hyaw Naizghi, 2-6 (90+3) Hossein Shojaeddin

Övriga resultat och tabell >>>

Lämna ett svar