Tung omstart för ESK.

Bild: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK åkte på en sur bortaförlust mot Norrby.

– Ja, detta var tyvärr ingen bra start på hösten, konstaterar ESK-tränaren Oscar Odeheim.

Det var påtagligt ringrostigt i den första halvleken som, trots heta chanser, blir mållös.

– Vi spelar tyvärr inte riktigt som vi ville i första halvlek. Vi lyckas inte hitta vårt passningsspel riktigt utan fastnar i att välja längre passningsalternativ. Pressen satt inte riktigt och vi blev lite för breda i försvarsspelet. Trots det skapar vi en hel del. Norrby skapar ett friläge precis i början som Agnes räddar och vi skapar två frilägen och har ytterligare farligt lägen som borde ha förvaltat bättre.

Det startar illa för ESK i den andra halvleken.

– Andra halvlek börjar med en kalldusch. Efter 2 minuter gör Norrby 1-0 på ett frispark från halva planen. Onödigt och opsykologiskt då det inte kändes rättvist.

Efter ytterligare en fast situation i 60:e minuten gör Norrby även 2-0.

– Det är en hörna som vi inte lyckas rensa bort. Bollen hamnar hos Norrby spelare utanför straffområdet som skjuter ett skott som går in via en ESK spelare från 15 meter. Ytterligare ett slumpmål.

Efter 2-0 får SK ordning på spelet och lyckas rulla boll.

– Vi hittar de ytor vi hade pratat om samt sätter pressen bättre. Ida Ackelman har en fin frispark som går i ribban. Men vi lyckas tyvärr inte göra mål. När jag summerar andra halvlek så konstaterar jag att Norrby hade 0 målchanser och gör 2 mål. Vi hade 2 målchanser och gör 0 mål, säger Odeheim som summerar:

– Tung start på hösten, men vi bryter ihop och kommer igen. Positivt är att lycka förbättra spelet under matchen trots att vi får två opsykologiska mål mot oss. Det måste vi vara nöjda med och det bådar gott inför nästa match. Positivt även att Tova Skansfeldt och Amanda Westerberg gjorde fina inhopp efter lång skadefrånvaro. I övrigt har vi en del att jobba på inför HÄLLBYBRUNN nästa helg.

Norrby SK – Enköpings SK 2-0 (0-0)

Målen: 1-0 (46) Nathalie Johansson, 2-0 (60) Ida Österberg.

Varningar: 2-2
Publik: 35

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar