Tung förlust för ESK mot Hudiksvall!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK lyckades inte bärga femte fullpoängaren på hemmaplan när man tog emot Hudiksvall Förenade FF. Det blev förlust på ett soldränkt Enavallen där ESK inte var långt borta från poäng.

-Tyvärr är det enkla misstag från vår sida som avgör matchen. Känns bittert och framförallt onödigt, säger ESK:s lagkapten Alexander Persson-Njie.

Ett Hudiksvall, som bara hade två avbytare, sattes under press direkt och ESK skapade matchens inledande målchanser.

-De blev nog lite chockade i början över vår höga press och vi gjorde det bra, säger Alexander.

I 23:e minuten var det riktigt nära 1-0. Alexander Persson-Njie spelade in bollen hårt från höger till Marcus Ytter som dock sköt över i upplagt läge från nära håll. Kevin Custovic och Persson-Njie hade varsitt läge några minuters senare men gästernas keeper Simon Elgh skulle visa sig vara omutbar denna eftermiddag.

Första halvlek såg ut att bli mållös men precis före paus kom matchens första nätrassel. Gästerna kom fram på vänstersidan och slog ett inspel snett bakåt från kortlinjen. Där mötte Johan Edberg på volley och placerade bollen intill första stolpen fram till 0-1. Psykologiskt tungt för ESK och laget fick en ny smäll då Hudiksvall lite väl enkelt utökade ledningen sju minuter in på andra halvlek.

-Sedan blir det lite Hawaii i spelet men jag tycker vi gör det ganska bra ändå. Vi kommer runt på kanterna och skapar chanser men får inte till det i avslutningarna, säger lagkaptenen.

Och chanser fanns det. Den bästa kom i 57:e minuten då Jonathan Böckert frispelade Kevin Custovic men Simon Elgh stod i vägen. Efter det att Hudiksvall varit nära 0-3 hade Jonathan Böckert två bra lägen på reducering. Det första strax över och det andra räddades elegant av Elgh till hörna i 80:e minuten. Matchens sista heta chans gick till Hudiksvall med ribbträff i slutminuterna.

-Vi behöver jobba på precisionen i spelet och tajma löpningarna bättre. Tycker, som sagt, att vi ändå gör en bra match. Vi är spelmässigt klart närmare topplagen än de under oss i tabellen, avslutar Alexander Persson-Njie.

Enköpings SK-Hudiksvall Förenade FF  0-2 (0-1)

Mål, 0-1 (45) Johan Edberg, 0-2 (52) Niklas Dahlström.

Varningar: 0-2
Publik: 185

Spelarbetyg, ESK:


Kevin Custovic


Alexander Persson-Njie


Jonathan Böckert / Calle Söderberg.

Lämna ett svar