Tung förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Enköpings HF tappade en till synes klar ledning borta mot HK Eskil.

– Klart att jag är besviken att vi förlorar den här matchen, men jag är på det klara med vad som saknas och det kommer med tiden, säger EHF-tränaren Tony Gjuraj.

Det som såg så bra ut slutade mycket illa för EHF borta mot Eskil. Med en bra start på bortamatchen så var det ledning med klara och övertygande 7-2 med knappa kvarten spelad. Det var sedan en ledning som EHF kunde hålla fram till halvtidsvilan där det skiljer lagen 4 bollar.

– Vi gör det bra och springer handboll bra, vilket ger resultat här i första halvlek, berättar Tony.

Sedan gick det i stå för EHF som tappar sitt spel och med 13 minuter spelat av den andra halvleken så har hemmalaget vänt på steken och leder med 18-17.

Det är sedan helt jämn fram till det är dryga fem minuter kvar när Wilma Maurd reducerar till 21-22. Där och då avgörs matchen med att Eskil gör 3-0 på ett slutkört EHF som under de avslutande fem minuterna inte mäktar med att göra fler mål i matchen.

– Det är påtagligt här i andra halvlek att vi inte är där vi borde med den fysiska statusen. Det är som det är och vi får ha tålamod. Skulle tro att kan vi vara med till jul så blir vi farliga på den andra halvan av serien. Det som fäller avgörandet här i slutet när vi ändå är med är orken och ett par sura utvisningar, avslutar EHF-tränaren som ger sina båda målvakter extra plus för sina insatser.

HK Eskil – Enköpings HF 25-21 (9-13)

Målskyttar EHF: Wilja Lawton 5, Vendela Tapper 4, Amelie Tapper 3, Nora Sagström 3, Matilda Jäderblom 2, Wilma Maurd 2, Lisa Jansson,  Anna Landström.

Utvisningar: 1x2min – 3x2min
Publik: 192

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar