Tung ESK-förlust mot Skiljebo

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åkte på åttonde förlusten i och med bortamatchen mot Skiljebo SK. Hemmalaget vände och vann efter en stark andra halvlek där ESK tappade spelet.

-Surt. Att de gör två mål på oss sett till det som hände på planen säger jag inget om , men sättet de kommer på är efter misstag från vår sida, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

ESK kom till spel med fyra raka förluster i bagaget men hade chansen att skapa fast mark under fötterna i kraft av seger. Det började också på bästa sätt när Jonathan Böckert satte ledningsmålet redan i fjärde matchminuten. Alexander Persson-Njie  dundrade iväg en frispark som hemmakeepern lämnade retur på och där höll sig Böckert framme och gav ESK en smakstart på kampen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK agerade stabilt under merparten av första halvlek och hade ett par vassa lägen på utökad ledning. Jonatan Ålin startade på topp tillsammans med Böckert i en 4-4-2-uppställning. Ålin var stark matchen igenom och låg bakom mycket i offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

-Han gav oss tyngd i anfallsspelet och gjorde det bra. Det var inte tänkt att han skulle spela nittio minuter efter skadeuppehållet men nu blev det så, säger Andersson.

Skiljebo skapade inte mycket framåt under första halvlek men det var nära kvittering precis före pausvilan. Mittbacken Kevin Rodeblad-Lowe kunde dock rensa undan nära mållinjen och ESK gick till pausvilan i ledning.

Efter varsitt bud på mål direkt i andra halvlek kopplade hemmalaget ett grepp.

Foto: Kent Lundqvist

-Jag kände på mig tidigt i andra halvlek att det skulle bli svårt. Vi började agera stressigt och tappade linjerna i spelet, orkade inte vara konsekventa säger ESK-tränaren.

I 63:e minuten också kom kvitteringen genom nyss inbytte Shadi Ibrahim efter det att ESK misslyckats rensas undan bollen från eget straffområde.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter senare var det nära ny ESK-ledning. Hugo Östlund-Rödlund kom loss på vänstersidan och satte ett inspel från kortlinjen som hemmalaget med möda kunde  få undan till hörna. Känslan i det läget var att ESK var på väg att återta kommandot men Skiljebo hade svar och i 73:e minuten kom avgörandet på Hamre IP då Edwin Nore placerade in 2-1 efter passivitet i ESK-försvaret.

Foto: Kent Lundqvist

Ett rejält bud på kvittering genom Jonatan Ålin var allt man mäktade med under slutkvarten och Skiljebo kunde tämligen säkert hålla undan till en mycket viktig trepoängare och därmed ta över platsen för negativt kval från IFK Mora.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi blir för omständliga i vårt spel och har svårt att få till målchanser. Det blir detaljer i form av misstag som till slut avgör men killarna körde ändå ända i kaklet, avslutar Martin Andersson.

Skiljebo SK-Enköpings SK 2-1 (0-1)

Mål, 0-1 (4) Jonathan Böckert, 1-1 (63) Shadi Ibrahim, 2-1 (73) Edwin Nore

Lämna ett svar