Tung bortaförlust för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK förlorade borta mot Avesta AIK trots stort spelövertag. Hemmalaget gjorde matchens enda mål på Avestavallens konstgräs vilket fastställde slutresultatet till 1-0 (1-0).

– Känns naturligtvis tungt. Förutom målet var väl Avesta på vår planhalva typ fem gånger under hela matchen, säger ESK:s tränare Lovisa Delby.

Avestas mål kom efter en hörna i 12:e minuten genom Alva Karlsson.

– Kom lite snöpligt och vi var inte riktigt på plats vid den situationen, säger Delby.

ESK hade sedan ett klart grepp om spelet men Delby saknade beslutsamhet i aktionerna.

– Det blev för passivt och vi stod och väntade på vad som skulle hända med bollen i stället för att gå in i situationerna.

Hemmalaget spelade försvarsinriktat med en 5-backslinje som ESK hade svårt att ta sig förbi.

– Vi visste vi att de skulle spela så. Kunde dock inte lösa upp deras försvar. Vårt delmål var att ha 10 avslut före halvtid, något vi inte lyckades med, säger ESK-tränaren.

Matchbilden från första halvlek stod sig även i andra. ESK förde spelet men fick inte hål på Avestas nolla.

– Vi kommer runt på kanterna flera gånger och har några bra lägen på kvittering. Bästa målchansen hade Cheyenne Spade på en frispark men målvakten gjorde en riktigt bra räddning.

I och med förlusten ligger ESK kvar på sista plats i tabellen med sina tre poäng. Det är dock bara två upp till nedflyttningsstrecket.

– De andra resultaten gick väl ”vår väg” kan man säga. Men det här var inte bra i en viktig match. Tycker inte spelarna var riktigt på tårna före avspark och det intrycket stod sig även under stora delar av matchen, avslutar Lovisa Delby.

Avesta AIK – Enköpings SK 1-0 (1-0)

Mål, 1-0 (12) Alva Karlsson.
Varningar: 1-1

Utvisningar: 0-1

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar