Tufft USM väntar på hemmaplan för EHF.

Skall det studsa rätt för EHF i SM? Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P18 spelar i helgen SM på hemmaplan mot meriterat motstånd som kan bli en tuff möt att knäcka.

EHF som tämligen enkelt tog sig till steg 3 i USM siktar på avancemang till steg 4:a, men det står tufft motstånd i vägen. I gruppen spelar Enköpings HF, HK Aranäs (Kungsbacka), Redbergslid IK (Göteborg) och Borlänge HK.

Foto: Kent Lundqvist

Vassast emot är Aranäs som precis som EHF vann sin grupp i steg 1 och gick direkt till steg 3. Kommer med ett blandlag födda 00-01 som både vunnit SM (P01) och varit SM 2:a (P00) tidigare. Tyvärr så får vi inte se superlöftet och kanonspelaren Ludvig Hallbäck (Pappa Jerry Hallbäck ingick i Bengan Boys har tagit EM-guld och VM-brons och vunnit sju SM-guld med Redbergslid) som lämnat för spel i Elitserien med Ystads IF.

Redbergslid kommer nog sin vana trogen som storklubb i herrhandbollen att utgöra ett vasst motstånd. Tog sig till steg 3 som 2:a i sin grupp efter Åhus. I truppen finns en del spännande namn som varit med i Landslagssammanhang: Kristian Zetterlund (mv), Joakim Danling (9m) och Linus Ek (9m).

I gruppen finns även Borlänge HK som får räknas som en outsider. Laget tog sig till steg 3 via spel i steg 2. Att hålla rätt på är målsprutorna Samuel Almgren och unge Erik Pedersen (född 02).

I EHF vet man att det kommer bli tufft i helgen, men man är hoppfulla, tror på sig själva och avancemang till steg 4:a.

Anton Lindblom blir nyckelspelare i EHF. Foto: Kent Lundqvist

– Jag tror vi har bra chanser att gå vidare även fast vi hamnat i en tuff grupp, det kommer ligga mycket i våra egna händer om vi kommer upp i den nivå som krävs, sen är det små marginaler som avgör, säger spelaren Anton Lindblom.

Hur ser du på motståndet och vilka blir det största hotet?

– På pappret så borde det vara Aranäs och Redbergslid som blir de tuffaste motståndarna, men som sagt det gäller att vi kommer upp i nivå. Vi kommer komma redo och ge allt i helgen med publikens stöd i ryggen, avslutar Anton.

Även EHF-tränaren Anders Skogäng har full respekt för både motståndet och uppgiften.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blir såklart tufft mot etablerade lag där Aranäs får stå som favoriter med sina tidigare meriter i SM. Det jag tror den största utmaningen i vår egen uppgift blir att hitta höjden mot skytte, det blir det nog ganska mycket av i helgen. Men jag är hoppfull och tror på en bra chans att avancera om vi hittar rätt i spelen.

EHF spelar,
Lördag 14:00: EHF vs Borlänge HK
Söndag 09:30: EHF vs HK Aranäs
Söndag 16:00: EHF vs Redbergslids IK

Lämna ett svar