Tufft på Korsängen.

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings RK möter Pingvin RC från Trelleborg imorgon lördag kl. 15.00 på Korsängens Rugby Arena.

ERK har haft en tuff öppning på säsongen och möter kanske det tuffaste motståndet imorgon lördag, Pingvin. ERK har spelat jämnt i sina tidigare matcher i serien, men tyvärr förlorat ändå. Herrlaget har inte nått enda fram även om de varit nära, eller spelat bra i stora delar av matchen men inte knutit till säcken.

– Vi verkar få ihop ett bra lag till helgen med tanke på omständigheterna. Vi har ju många begåvade p18 killar i laget som denna helg åker och spelar viking cup. Sen har vi några skador som är förtidiga att spela nu. Jag ser såklart positivt på matchen. Mer och mer faller saker på plats varje match, berättar tränare Jim Wetterström.

Sagt om motståndet:
Pingvin har gått som tåget (kanske fel liknelse : ) och vunnit alla sina matcher ganska klart. Förra helgen vann de över de senaste årens giganter med 24–17, vilket är väldigt starkt gjort. Pingvin har flyttat fram sina positioner de senaste åren och spelade SM-final 2017 och vann den ena matchen men förlorade på sämre poängskillnad i de två matcherna. Kanske det är Pingvins tur 2018?

Nyheter i truppen:
ERK har valt att låta vårt P18 lag åka till Viking Cup, vilken är en turnering i Göteborg som är en förberedande turnering inför Ungdoms SM i höst, och är en av två kvalificeringsturneringar.  ERK satsar på sina ungdomar och det ger ett litet avbräck för herrlaget den här helgen då kvalificeringsturneringen krockar med en seriematch. Det medför att 6 av våra duktiga juniorer och deras tränare, som normalt spelar i A-laget, är i Göteborg under helgen. Så nu i helgen har ERK fått ta hjälp av ”gamla spelare” som varvat ner men fortfarande tränar då o då och fått ihop ett riktigt starkt lag även utan juniorerna och de som har skador och inte kan spela i matchen.

Matchfakta:
ERK vs Pingvin RC herrar Allsvenskan, 6:e omgången.
15:00 på Korsängen

Matcher & Tabell >>>

 

Lämna ett svar