Tufft för Fanna BK?

Foto: Kent Lundqvist

Ingen omöjlig uppgift, men det kommer krävas en hel del av Fanna BK om laget skall vinna idag borta mot topplaget Sollentuna FK i damtvåans 14:e omgång.

– Så är det, men ibland slår även blixten ner där man vill, säger FBK-tränaren Lennart ”Ramen” Ramstedt.

Vad kommer krävas av er om ni skall kunna ta poäng eller rent av vinna?

– Vi skall som vanligt gå ut och göra det vi kan för att vinna match. Det kommer dock att krävas en mycket bra prestation och inställningen till uppgiften vet jag att tjejerna har.

FBK kommer med en del tongivande spelare på frånvarolistan, men det skapar andra möjligheter.

– Vi ser det som en chans för våra juniorer att komma in i spel för framtiden. Det kommer ju nya säsonger och en av uppgifterna vi har är att förbereda de yngre spelarna för kommande uppgifter i klubben. Det är kul att de alltid är pigga på att ställa upp, berömmer ”Ramen” avslutningsvis.

Sagt om motståndet:
Tabelltvåa som dock sviktade en smula i förra omgången då laget tappade poäng borta mot Gimo som ett tag var i ledning med 2-0. Det var ett oväntat resultat och att dem släppte in mål, inför hade Sollentuna bara släppt in 10 mål på 12 matcher. En spelare att se upp med är Mathilda Engström som är tvåa i seriens skytteliga med 13 fullträffar och fyra av dem kom mot FBK i det första mötet lagen emellan.

Nyheter i truppen:

Ronja Aldén, Rebecca Sandbring är bortresta, Pernilla Linder jobbar och Josefine Thörnlund är skadad (baksida lår).

Tidigare möte:
Förlust med 1-6 (0-4).
Läs om den matchen här >>>

Matchfakta:

Sollentuna FK vs Fanna BK, Dam div.2, 14:e omgången.
16:00 på Norrvikens IP.

Matcher & Tabell >>>

Lämna ett svar