Tuffast möjliga omstart för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Idag går ATG Hockeyettans fortsättningsserie igång och ESK ställs borta mot tabellettan Wings HC.

Efter en tids ledighet är det så äntligen dags att dra igång matchandet igen för ESK.

– Vi samlades under annandagen efter julledigt och fick igång kropparna igen. Uppehållet passade bra för oss då vi kunde läka en del skavanker och kan matcha i stort sett full trupp idag, vilket känns positivt, berättar ESK-tränaren Johan Jonsson.

ESK fick tuffast möjliga omstart av ATG Hockeyettan med bortamatch mot tabellettan Wings. Det är dock ingen uppgift som borde skrämma med tanke på lagens sista möte i grundserien där ESK vann hemma med 4-0 och vid vinst så är ESK ikapp.

Matchandet blir dock intensivt med två matcher på tre dagar för ESK.

– Det kommer vara tight med matcher så det är bra att vi kan sprida istiden på flera spelare. Ska bli jäkligt kul att dra igång matchandet igen och grabbarna var fulla av energi.

Hemmalaget Wings missade Allettan med ynka 2 poäng och är säkerligen sugna på att ta bakvägen till ett playoff genom att vinna denna serie. Laget är defensivt det bästa i serien med endast 65 insläppta mål i grundserien. I laget finns också en hel del kända spelare från spel i både ESK och Bålsta HC. Målvakten Richard Mutze, backen Sebastian Båvensjö och forwards Calle Eriksson, Tim Friberg, William Warging, Rasmus Hedin, Eric Jakobsson och Pontus Andersson.

– Det kommer vara kort mellan matcherna så det gäller att vi har 100 % fokus ”här och nu” på det vi kan påverka och inte tänker för långt fram. Vi behöver fortsätta med vårt sätt att spela och även trycka upp vår lägsta nivå så kommer vi få framgång, avslutar Jonsson.

Senaste mötet:
ESK vs WHC 4-0 (1-0,1-0,2-0)
Läs mer om den matchen >>>

Match: Wings HC vs ESK 16:00 Pinbackshallen.

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar