Tuff uppgift väntar i Västerås för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK ställs idag borta mot ett desperat Syrianska IF Kerburan som har sista chansen att hänga på i jakten om en kvalplats.

ESK som under ett par omgångar vunnit trots att spelet inte fungerat som man vill har jobbat vidare i veckan.

– Under veckan har vi hunnit med att återhämtat oss efter helgen (två matcher), vi har tränat på intensivt och slutligen tittat på vad vi kan göra bättre rent taktiskt i anfallsspelet, vilket i min mening är roten till varför vi slarvar bort matchbilderna, menar ESK-tränaren Martin Andersson som utvecklar:

– I lördags gör vi en spelmässigt bra första halvlek där vi rör oss igenom deras lagdelar och byter positioner med varandra utan att rubba organisationen, vi har bra bredd och djup i laget, men målchanserna uteblir. Andra halvleken är vi inte nöjda med av motsatt anledning. Vi hamnar i en 5-0-5 uppställning som gör att vi tappar djup och fart i spelet. Vi blir stressade och vill göra mål utan metod där vi söker en tidig lång passning upp på en felvänd spelare som i sin tur saknar understöd och dit återkommer vi alldeles för ofta. Vi gör dock 2 mål…

Vad tror du på för matchbild idag?

– Matchen mot Kerburan kommer tyvärr att präglas av en mindre bra konstgräsmatta där studsar och oförutsägbara situationer förekommer betydligt mer än vi är vana vid. Det gäller att snabbt känna av hur bollen fungerar och växa in i det. Jag har sett två matcher med Kerburan på plats och båda matcherna har haft väldigt låg spelkvalité där just mattan ställer till det. Ett lag som har vuxit under säsongen och är starka på sin hemmaarena, avslutar Martin.

Sagt om motståndet:
Efter en svag inledning på säsongen så vaknade laget till i början av juni. Kerburan spelade sedan 7 matcher utan förlust fram till förra omgången då man föll mot ett annat formstarkt lag – Kungsängens IF med klara 0-3. även om det känns avlägset så har Kerburan trots allt häng på en kvalplats.

Nyheter i truppen:

ESK har haft lite sjukdomar och skavanker under veckan, men tror inte att dem kommer störa idag.
Ej med i truppen idag: Bruno Dal Monte, Jonatan Åhlin och Adrian Alan.

Senaste mötet:
Seger för ESK 1-0 (0-0) på hemmaplan.
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Syrianska IF Kerburan vs ESK, Herr div.3, 17:e omgången.
13:30 på Wenströmska IP.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar