Tuff uppgift väntar i Västerås för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF ställs ikväll på hårda prov i den 6:e omgången av herrarnas div.1 då man spelar borta mot seriefavoriten VästeråsIrsta HF.

EHF som växer för varje match som går i herrettan har jobbat på bra under det lilla uppehållet efter hemmamatchen mot Bodens BK

Jobbat med fart & noggrannheten i det vi företar oss. Rehab på flera av spelarna i perioden där vi hoppas att matchuppehållet gjort sitt, berättar tränare Tomas Wigh.

Pressen ligger på hemmalaget som får gälla som favoriter, men hur går era tankar inför matchen?

–  Vi möter ett på papperet väldigt kompetent lag som inte fått den start dem önskat. Allt annat än allsvenskan nästa år ser man i Västerås som ett misslyckande och visst det skulle man kunna tolka som att det gynnar oss, men vi spelar efter våra egna förutsättningar där det handlar om att utveckla individen alla minuter man beträder planen och att förbereda vår unga trupp på utmaningar som kommer över tid, säger Tomas.

Hur är känslan i truppen inför kvällens utmaning i Västerås?

Vi är alla ense om att det ska bli kul att få komma till Bomben och möta detta favorittippade Västerås, avslutar Tomas.

VästeråsIrsta HF har jobbat på under uppehållet för att hitta rätt i spelet.

– Vi har ökat på träningsmängden och legat på ett högre tempo på träningarna för att hålla uppe matchtempot, berättar tränare Leo Ekblom.

Hur går tankarna om inledningen på säsongen och hur går det ikväll?

– Vi är inte nöjda med vissa delar hittills men hoppas att det snart lossnar. Vi att vi kan utföra det men det gäller att göra det hela tiden. Det räcker inte 15 min där och 30 min där. Då blir tabelläget som det ser ut nu. Mot EHF ikväll hoppas jag vi får till allting, så ska det nog gå vägen, avslutar Leo.

Matchfakta:
VästeråsIrsta HF vs Enköpings HF, Herr div.1 norra: 6:e omgången.
19:00 Bombardier Arena A.

Senaste resultat EHF:
24-34 hemma mot Bodens BK 29/10.

Nyheter i truppen:
Inga förändringar i truppen. Elliott Ryderdahl långtidsskadad.

Sagt om motståndet:
Har så här långt inte svarat upp mot förväntningarna, tabellåtta med 5p på kontot efter fem omgångar är underprestation, Föll med hela 13 mål senast borta mot Mantorp, Tränas av förre EHF tränaren Leo Ekblom och i laget finns den före detta storskytten i EHF – Viktor Berg Von Linde och unge talangen Hannes Gustafsson.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar