Tuff uppgift för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF spelar idag en tuff bortamatch i Herrettan mot VästeråsIrsta HF.

En smakstart på säsongen för nykomlingen EHF i Herrettan med seger borta mot Sollentuna följs nu av ett riktigt mandomsprov. Bortamatch mot nykomlingen VIHF som får gälla som favorit, men från Herrallsvenskan och dem startade med att köra över ett av de lag som tippades i toppen av serien på förhand i premiären – IFK Tumba.

EHF har gnuggat på bra i veckan i sina förberedelser och känner sig redo att anta utmaningen som väntar.

– Veckans träningar har varit bra där vi försökt förbättra en del saker från Sollentunamatchen samt förberett oss för Västeråsmatchen. Berättar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Att det är hemmalaget som är favoriter råder inga som helst tvivel, men EHF åker för att ställa en ärlig fråga och kriga om poängen.

– Västerås måste ses som klara favoriter om ser på det utifrån förutsättningarna. Jag tror det kan bli en match i ganska högt tempo, det är två lag som spelar rätt likt varandra.

Det är de små marginalerna som kommer att fälla avgörandet i dagens drabbning vilket Skogäng är på det klara med i sin förberedelseanalys.

– Vi måste vara på tå hela matchen, se till att spela med få tekniska fel och värderar våra lägen och vara noggranna i avslut. Naturligtvis måste försvar och målvaktsspel klaffa kanske självklart annars vinner man inga matcher.

Matchstart: SHK vs EHF 14:00 i Bombardier Arena A

Herrettan >>>

Lämna ett svar