Tuff säsong väntar EHF!

Nya EHF skall blomma ut denna säsong. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF går i helgen igång med tävlingsspelande i Damettan och en tuff men spännande säsong är att vänta.

– Ja det kommer bli en tuff säsong med tanke på att vi har ett relativt nytt och oprövat lag på den här nivån, men det skall bli spännande, säger EHF-tränaren Ken Hornö.

Hur har du upplevt försäsongens första del innan ni gick in hall med boll?

– En bra del av säsongen även om vi inte helt var ikapp med truppen efter att så många valt att lämna eller sluta. Det var ganska mycket rutin som vi tappade inför den här säsongen, men bygget av det nya EHF har varit bra. Vi har kört bra på vårt nya träningsställe med fysen – Magasinet (Magsinet Träning & Hälsa), som är ett superbra ställe och vi har fått ett mycket bra samarbete där med hela dam-seniorsektionen. Sedan har vi lagt en hel del på hjärta och lunga, berättar Ken.

Hur har den andra delen med bollträning och matchandet?

– Här är vi kanske inte riktigt där jag hade hoppats på inför säsongen. En direkt påverkan är såklart att truppen inte var på plats från start och det är synd då vi har en mycket tuff inledning att vänta på tävlingssäsongen med en del väntade topplag i inledningen. Det handlar mest om de stora spelen och att hitta rytmen och möjligheterna i dessa, menar Ken.

Vilka blir nyckelspelare denna säsong och vem får sitt seniora genombrott?

– Therese Lundström, Felicia Axeen och målvakterna blir nyckelspelare och den jag tror får sitt stora genombrott på seniornivå är Maia Nysten som gör sin andra säsong med oss som seniorspelare, hon har varit målmedveten med sina förberedelser inför denna säsong och jag tror och hoppas att hon och vi som lag skall få betalt för den insatsen, menar EHF-tränaren.

Vilka tror du blir topplag i serien och vart kommer ni själva att landa när säsongen stänger?

– Jag är rätt övertygad om att Strand kommer vinna serien och att Boden blir ett topplag, men sedan är det mer öppet och jag har faktiskt dålig koll på lag som Nacka & Tyresö mfl … Dem brukar dock vara med i toppen och kommer var en svår nöt att knäcka. Vi själva skall kunna bli ett mittenlag denna säsong, avslutar EHF-tränaren.

Fakta EHF Dam anno 2018:
Trupp: 16 + 3 målvakter.
Nya spelare: Elin Larsson (Skånela IF), Wilma Mård (VästeråsIrsta), Elin Karlberg (VästeråsIrsta), Elina Rådling ( Comeback), Louise Grälls (Comeback).
Premiär: Söndag 30/9 IK Bolton vs EHF 14:15 i Skanstullshallen.
Hemmapremiär: Lördag 13/10 kl.14:00 EHF vs Nacka HK.

Damer div.1 >>>

 

Lämna ett svar