Tuff premiär att vänta för ESK.

Tränare duon Haris Smajic & Mikael Lindqvist. Foto: Kent Lundqvist

Det blir ett toppmöte direkt i premiären av Herrtvåan när ESK spelar hemma mot det tippade topplaget Enskede IK.

Redan i första omgången så spelar ESK ett toppmöte hemma mot EIK som av många skall höra till ett av topplagen i Herrtvåan.

– Ja, det blir en kul och tuff uppgift. EIK har varit ett topplag många säsonger i tvåan och de har ”som vanligt” fått in en hel del förstaårsseniorer från akademierna i Stockholms toppklubbar, säger ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Det ser bra ut i truppen och ESK är förväntansfulla inför premiären.

– Ja, det är egentligen bara ett par spelare som inte är aktuella för spel, så det ser bra ut vill jag påstå. Vi har angenäma problem med att ställa en första 11:a och vilka som skall med på bänken. Vi och laget är väldigt förväntansfulla inför premiären och vi är så förberedda man bara kan vara.

Att det skall bli en bra premiär rent spelmässigt råder det inga som helst tvivel.

– Jag tror det kommer bli en riktigt bra match med två lag som vill spela offensiv fotboll. Vi har bra koll på EIK och har en del idéer om hur vi skall spela för bästa resultat.

Vad vill du själv se i spelet med och utan boll?

– Vi har lite nytt i spelet, men inga stora grejor. Vi vill vara spelförande med mycket boll och utan så skall vi hålla ihop det och spela smart i pressen. Vi har ingen buss så det blir inget alternativ för oss, skrattar ESK-tränare avslutningsvis.

Enskede IK
S2019: 4:a i division 2 södra Svealand
Tränare: Hakan Bezin

Truppen
Har genomgått en rejäl generationsväxling. Inför årets säsong har laget tappat flertalet rutinerade spelare och ersatts av nya yngre och hungriga. Bla. är målmaskinen Fabakary ”Fabbe” Sanneh tillbaka i laget och det tillsammans med ett par unga lovande spelare från BP och Hammarby.

Målsättning
Har tillhört toppen i tre år och säger själva på sin hemsida – det är vår tur nu.

Läs även: En spännande säsong kan börja >>>

Matchstart: ESK vs EIK 14:00 på Enavallen.

Matchen sänds här >>>

Lämna ett svar