Tuff hemmamatch för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK spelar idag en tuff hemmamatch i damernas div.1 mot tabellfyran Sirius.

– Senaste gången vi mötte Sirius gjorde vi våran sämsta match för säsongen och torskade med 2-10. Det var stillastående och vi hade alldeles för mycket respekt, vi har sett andra resultat och dem har spelat jämt med de lagen vi har spelat jämt med, så det är absolut ingen omöjlighet att plocka poäng, berättar Louise Andersson.

Hur har veckan varit och vad är statusen på truppen?

Veckan har varit sådär faktiskt. vi har haft två träningar och i tisdags var vi många på träningen, vi har gemensamma träningar D1 och D2, så många från D2 var där och färre D1. Vi har haft många skador sen dubbelmatcherna i helgen och även väldigt många sjuka och det syntes verkligen på torsdagsträningen, vi var 6 stycket från D1 och det är ju inte bra, många vilar sig till matchen men det blir ingen kvalité och ingen bra uppladdning till den viktiga matchen hemma mot Sirius, säger Louise.

Vad tror du om utgången?

Tror fast vi har haft lite sådär träningar och kort om folk så kan det bli en riktigt rolig match, och att vi i laget är taggade, speciellt efter förra skit helgen vi hade, avslutar Louise.

Matchfakta:
Enköpings IBK vs IK Sirius IBK, Dam div.1 14:e omgången.
15:00 i S:t Ilianshallen.

Senaste resultat EIBK:
2-3 förlust efter förlängning borta mot Gävle GIK, 10:e december.

Nyheter i truppen:
Lite ändringar i laget med viktiga spelare borta, Fanny Schenning och Felicia Karlsson är bortresta, ett frågetecken på Elin Wizén som är sjuk och frågetecken på alla andra då det är mycket skador och sjukdomar. Det betyder ju också att andra får komma in och ta chansen, Emma Brundell hoppar in och får göra sin första match i D1 och Caroline Ekström gör sin andra match i laget, hon gjorde det riktigt bra sist och hon kommer absolut göra en bra match nu också.

Sagt om motståndet:
Tabellfyra med en match mindre spelad på 25p. Vann med hela 10-2 mot EIBK hemma. Spelar tight defensivt med endast 48 insläppta på 12 spelade matcher och har sin poängdrottning i Sara Orebrand på 31p (19+12).

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar