Tuff bortamatch väntar!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF spelar idag en tuff bortamatch mot tabellfyran Täby HBK.

– Ja det är en riktigt tuff inledning skulle jag säga med i följd Täby, Boden och sen Tumba här på tidiga vårdelen av serien! Eller spännande utmaning kanske man ska säga eftersom det är den retorik vi gillar att använda i gruppen!?, säger EHF-tränaren Rickard Bäcklin

Tufft att starta upp igen på bortaplan, men en plan ligger på bordet för hur man vill ta hand om uppgiften.

– Ja Täby idag blir en tuff nöt på borta bana, men vi har lagt ner ett stort jobb på analys och handlingsplan och ska kunna komma åt dem lite bättre idag än senast, så länge vi hittar rätt anspänning och rätt ambitionsnivå till prestationen.

Nyckeln till att lösa dagens uppgift torde ligga i det offensiva spelet för att lösa hemmalagets defensiva spel.

– Nycklar blir att få isär deras 5-1 med ärligare attack/intention än senast och att reda ut spelet med deras m6 lite tidigare så att han inte för lika stort utrymme att ’öppna’ oss som sist, så vi kan ta ner skyttet lite mer och kanske komma åt nån av deras k6 lite tidigare och få bort lite vinklar.

Uppladdningen inför omstarten och den sista delen av seriespelet har varit bra.

– Vi har låtit spelarna vila på ’dagarna’ och ’aftnarna’ men kört på i veckorna, med lite intensitet och lunga som fokus i mellandagarna och lite mer speltekniskt denna vecka in mot matcherna. Så det har varit helt OK!

Truppen som ställs på benen är stark.

– Inför Täby idag saknar vi ett par spelare pga sjukdom, men åker med ett handlingskraftigt gäng som borde vara sugna på sin revansch mot Täby.

EHF-tränaren kommer inte att vara med själv så det är ett annat beprövat radarpar som kommer matchmanagera EHF.

– Personligen överlåter jag idag, och lördag mot Boden, till Tomas och Pierre (jag ska till Bosön för examen i tränarskolan), och det är ju ett gammalt beprövat radarpar i RödSvart så det ska bli kul att få se effekten av det. ’PG’ höll ett väldigt bra pass med gruppen igår kväll, avslutar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Senaste mötet: EHF vs THBK 25-30 (11-17)
Läs mer om den matchen här >>>

Matchstart: THBK vs EHF 15:00 i Tibblehallen.

Tabell & övriga matcher >>>

Lämna ett svar