TruppNytt!

Bild: ESK

ESK-Hockey – Ännu en u-landslagsman med SHL-meriter ansluter.

ESK Hockey kan idag presentera ännu ett nyförvärv med bakgrund i juniorlandslag och med SHL-meriter i bagaget. Färjestadsjunioren André Fredriksson är klar för grönsvart!

I förra veckan kunde ESK presentera Marcus Collin (-98) med 12 SHL-matcher och två U19-landskamper på meritlistan. Dagens nyförvärv är ett år yngre och har totalt tio matcher med U16- och U17-landslaget samt fyra SHL-matcher med Färjestads BK.

Färjestad är också Andrés moderklubb och den förening han spenderar juniortiden med framgång. På tre säsonger i J20 SuperElit noterades han för 63 poäng på 116 matcher, ett snitt på fina 0,54/match. Förutom de fyra SHL-matcherna fick han även erfarenhet från spel i Hockeyettan då han ifjol lånades ut till Forshaga för 13 matcher i den västra serien.

ESK:s sportchef Christian Nordenberg är såklart nöjd med sina nyförvärv.

– Jättekul att unga talanger väljer att utvecklas hos oss. Förutom Marcus och André så har vi ju flera andra unga talanger i truppen som precis tagit klivet upp på seniornivå. Vi ser en stor utvecklingspotential i dem och där har vi såklart ett stort ansvar, säger Christian.

Lagbygget börjar ta form men det är ännu några platser kvar att besätta. Mera truppnyheter kommer inom kort.

Lämna ett svar