Trögt HBK föll hemma mot topplag!

Foto: Kent Lundqvist

Härnevi BK hade inget att sätta emot när man tog emot tabelltrean Knivsta IK hemma på Härnevi IP.

Det blev en lååång match för hemmalaget HBK som fick slita ont från minut 1 i hemmamatchen mot KIK. Förvisso blev det en ganska trevande och sömnig inledning där lagen turades om att ge bort bollen till varandra.

Foto: Kent Lundqvist

Med kvarten spelad så tar gästande KIK tag i matchen och flytta boll på ett bra sätt och nu får HBK jaga och slita för att freda sig. När man vinner boll så är man alldeles för sugen på att sätta ett avgörande pass och man blir ett lätt byte för KIK defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle kosta med dryga kvarten spelad då KIK vinner boll centralt och snabbt sätter en omställning i djupet på David Lindström som rundar hemmamålvakten – Pontus Eriksson och gör 0-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av halvleken går klart till gästerna som också är nära att utöka sin ledning två gånger om. Först är det Loïc Gonzalez-Rocher som slår en fantastisk frispark som dock går i ribbkrysset och ut igen. Innan halvtidsvilan så hittar Marcus Helander in med en boll i boxen där en friställd Gonzalez-Rocher skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Andra halvlek är bara två minuter gammal när vi få ett drömmål av gästernas. Det är Helander som dunkar in 0-2 bakom en chanslös Eriksson.

Foto: Kent Lundqvist

Om det var stort övertag innan så var det inget mot vad det blev nu. KIK rullade boll och skapade chanser mot ett HBK som föll längre och längre ned i knät på sin målvakt – Eriksson. Det skapades också en hel del chanser, men avsluten höll inte samma klass som spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Under den sista kvarten så sprattlar ändå hemmalaget till och etablerar offensiv fotboll för första gången i matchen, men det blir inte farligare en frispark som hittar in i boxen och rensas undan av KIK defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får betala priset för att vi inte haft så bra träningsnärvaro som under våren som var bra och då kom också poängen. Det var påtagligt idag att vi inte orkar mot ett så här bra lag. Vi får ta oss samman helt enkelt och avsluta säsongen snyggt. Vi brände tyvärr våra chanser idag att hänga på topplagen, säger HBKs Wille Westergren.

Härnevi BK – Knivsta IK 0-2 (0-1)

Målen, 0-1 (16) David Lindström, 0-2 (47) Marcus Helander.

Varningar: 1-0
Publik: 30

Lämna ett svar