Trögden starkast på Trögdsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK var starkast i derbyt hemma på Trögdsvallen mot Syrianska FF där en smakstart fällde ett stort avgörande.

Det var STIK som omgående i derbyt mot SFF kopplade greppet då Patrik Törnevik gör 1-0 efter ett bra förarbete av Joachim Gustafson och Simon Tapper.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gissade innan att det skulle bli en tuff och intensiv match, vilket det även blev. Så jag förstod att det skulle vara det lag som hade bäst tålamod som skulle ha bäst chans att ta 3 poäng. Så jag förberedde killarna på det och det verkar som det gick hem. Sen att vi fick ett så tidigt mål hjälpte så klart till, berättar hemmalagets tränare – Niclas Hallgren.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en ledning som stod sig in i halvtidsvilan och en bra bit in i andra halvlek. Med 71 minuter spelat så kom det definitiva avgörandet då Patrik Cederlöv gör 2-0 för hemmalaget efter ett bra förarbete av Tapper.

Foto: Kent Lundqvist

I samband med det målet så drar gästernas Mohamed Iqweider på sig sitt andra gula kort och får lämna matchen. Detta gör att det blir ganska odramatiskt under den avslutande delen av derbyt.

Foto: Kent Lundqvist

– En tät och svårspelad match. Vi kommer inte upp i vår standard. Jag är otroligt besviken över matchen. Dels över domarinsatsen, hur motståndarna psykade våra spelare, gräsplanens skick men framförallt över vår egen insats. Södra Trögd vinner rättvist, de är vana vid konstig studs, stora och starka i luftrummet, de vann alla första, andra och tredje bollar och det lyckades inte vi med. Det var skillnaden i matchen, summerar SFF tränaren Mahmoud ”Salle” Salim.

Södra Trögds IK – Syrianska FF 2-0 (1-0)

Målen, 1-0 (3) Patrik Törnevik, 2-0 (71) Patrik Cederlöv.

Varningar: 1-3
Utvisningar: 0-2

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar