Trist tillställning när ESK tog poäng i Västerås!

Delad pott i Västerås. Foto: Kent Lundqvist

Det blev en av de tristare matcherna denna säsong när Enköpings SK tog poäng borta mot Syrianska Kerburan.

En solklar orsak till den trista matchen var underlaget som inte alls bjöd in till något skönspel.

– En faktor vi hade med oss in i matchen och det handlade mer om det mentala spelet än om det taktiska, medger ESK-tränaren Martin Andersson.

ESK startar matchen optimistiskt och känslan är att man vill gå på knock. Laget pressar stackars Kerburan som knappt kommer ur sitt eget straffområde under de första 10 minuterna av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas också chanser att måla men i de avgörande lägena så spelar underlaget ESK ett spratt. Det skulle komma ett tidigt ledningsmål, ganska logiskt sett till matchbilden, men en smula tursamt. Martin Lönneberg tar ett avslut som tar i ryggen på Patrick Lundemo och i mål bakom en ställd hemmakeeper – Felix Karlsson till 0-1 i den 9:e matchminuten.

ESK har ett bra grepp om matchen fortsättningsvis och är också mycket nära att utöka sin ledning med 24 minuter spelat. Alexander Persson slår en bra frispark som Carl Söderberg kommer först på med pannan, men nicken går precis utanför Karlssons vänstra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget spelar på kontringar och det skulle också ge utdelning med dryga halvtimmen spelad. Ett väggspel på högerkanten ger Jamaal Raage ett friläge i högerinnerposition och han pangar in kvitteringen till 1-1 bakom en chanslös Gustaf ”Gurra” Persson i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK är sedan det lag som skapar chanser och nästan chanser. I den 37:e minuten borde ESK tagit ledningen då Lundemo får en jättechans i boxen efter bra spel, men hemmakeepern – Karlsson gör en strålande parad på närskottet.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är egentligen två skitmål som görs, vårt 0-1 mål är ju bara ara en jäkla tur och deras 1-1 kommer efter ett svagt agerande av oss där dem får komma loss alldeles för enkelt, menar ESK-tränaren.

I den andra halvleken blir det ett intet sägande och frustrerande spel från båda lagen. Massor av bolltapp och spel på mittplan.

Foto: Kent Lundqvist

Det som händer är i början av halvleken och i sista sekunden. ESK har en bra chans i inledningen där Adrian Berglund tvingar Karlsson att sträcka ut och rädda till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

I matchens sista sekund tvingas ”Gurra” i ESK målet att sträcka ut på en nickskarv och räddar vilket ger ett rättvist 1-1 och poäng för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att ”Gurra” räddar oss här på slutet, säger en lättad ESK-tränare efter matchen. Bra och viktigt att vi kan ta poäng, det känns väl gaska rättvist med 1-1. Tycker inte vi riktigt klarar av att hantera det mentala spelet här i dag, har inte det där riktiga fokuset som behövs för att det skall studsa rätt i en sådan här match. Jag har nu sett tre matcher på den här planen denna säsong och det här var den bästa, skrattar Martin avslutningsvis.

Syrianska IF Kerburan – Enköpings SK 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 (9) Patrick Lundemo, 1-1 (31) Jamaal Raage.

Varningar: 1-1
Publik: 207

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar