Trist start för Madelene Sagström!

Foto: Privat

Madelene Sagström som är på plats i Rogers, Arkansas och spelar LPGA tävlingen – Walmart NW Arkansas Championship fick en mardrömsstart.

Det blev en svajig dag för Madelene under den första rundan av Walmart NW Arkansas Championship på Pinnacle Country Club. På utvägen så det ändå rätt skapligt ut och hon börjar med par och sedan en snygg birdie på hål 2. Där och då hoppades och trodde vi på en bra dag, men det började istället att svaja.

Fyra hål senare var det istället +1 efter två par och två sura bogeys. Madelene svarar dock med att göra en skön birdie på hål 8:a och par på hål 9:e vilket ger 36 slag och på par när hon går ut på de sista nio hålen.

De fem första hålen av hemvägen blir minst sagt heaven and hell för Madelene som gör bogey – birdie – dubbel – birdie – dubbel. Ja, snacka om att det svänger och att hon inte alls hittar rytmen i spelet. Madelene får dock viktig ordning på spelet under de avslutande fyra hålen där det blir tre raka par och hon får avsluta med en skön birdie. Det ger dock ”bara” +2 och en plats långt ned i resultatlistan, så nu blir det att spela bra under andra dagen om det skall bli finalspel.

Leder tävlingen gör mexikanska Gaby Lopez på -8 och bästa svenska är Pernilla Lindberg på en delad 15:e plats med -5.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist -3, Dani Holmqvist -2, Caroline Hedwall -1, Camilla Lennarth +1.

Höjdpunkter från dag 1.

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Lämna ett svar