”Trist med tanke på den magiska resan”

Foto: Kent Lundqvist

Alexander Alan summerar sin tid i Fanna BK: ”När jag kom till Fanna BK hade jag bestämt mig”

Viljan fanns men det blev till slut ohållbart.

– Ja det blir ju såklart ohållbart i längden med flytten, men jag ville så gärna köra klart den här säsongen med tanke på den magiska resan vi gjort tillsammans, konstaterar Alexander Alan.

Om du skulle vilja berätta från start, hur det var att komma till FBK.

– När jag kom till lilla Fanna BK så hade jag bestämt mig för att ge mitt allt till den här föreningen och utveckla den fina potential som fanns. Jag fick en väldigt tuff start efter upptaktsmötet 2019 när jag hade presenterar upplägget inför div.3. Från 18 spelare så var 7 tappra kvar. Jag fick ringa och jaga spelare runt om i Enköping som jag hade scoutat och kände till i trakterna, som jag visste var duktiga, men kanske inte fått en ärlig chans i deras föreningar eller karriär. Jag skapade en dröm och en vision om att ingenting är omöjligt och att det aldrig är försent att satsa på sig själv.

Hur gick ni vidare?

– Med rätt träning, engagemang och kärlek för grabbarna så skapade vi en proffsig miljö. Allt ifrån att bygga ett gym till att stärka samarbeten mellan enheterna. Jag jagade sponsorer, bokade träningsmatcher, bokade träningstider beställde träningskläder, tvättade träningskläder, fixade material, skapade matchprogram, skötte hemsidan och sociala medier. Jag hämtade in ledare som fys, rehab, massör, mentaltränare, hjälptränare, analytiker, målvakts-tränare och lagledare.

– Jag försökte skapa en miljö på och utanför plan där Fanna BKs ungdomar kan se upp till ett A-lag och säga en dag vill jag vara där och göra det möjligt för ungdomarna att kunna fortsätta sin fotboll hela vägen från ungdom till senior på den högsta möjliga nivån med bästa möjliga utbildningen i Enköping. Jag utbildade ledare och tränade ungdomar och gav min filosofi hur jag tycker underhållande fotboll spelas och hur man får ut det bästa av alla spelare på och utanför plan.

Det måste blivit massor av timmar?

– Jag lade säkert 40-50h i veckan ideellt och det blev min räddning när jag mådde som sämst. Det hårda arbetet gav resultat och vi väckte hela Enköping till liv. Jag körde aldrig enmans show utan vår framgång byggdes av en grupp med människor som ville jobba mot samma vision.

– Det är självklart jättetråkigt att det avslutades på de här sättet och jag vet fortfarande inte varför jag får sparken 4 veckor innan premiären när dom vet att alla spelare och ledare är där för min och Benjis skull. Jag hoppas nu när man valt det här beslutet att man även har en lösning för spelarna och det vore fy skam om man sabbar det starka vi byggt. Känslan är som att kämpa sig hela vägen till en Champions League Final, men inte få spela finalen. Jag förväntar mig inte att styrelsen ska förstå lagandan vi skapat eftersom de är småbarnsförälder som sitter med där, men jag önskar nu att man tar hand om dom och lägger rätt tid på dom som vill Fanna BK väl.

Hur ser framtiden ut?

– Det är några föreningar som hört av sig till mig och jag hade redan erbjudande efter säsongen och det har kommit in några till nu. Det känns kul att det vi skapat har uppmärksammats i hela Sverige och att folk uppskattar det bra arbetet vi gjort för Fanna och hela Enköping. Sen kommer det alltid finnas folk som hatar en pga sina framgångar, men just nu är jag bara helt knäckt av allt och vill ta hand om min sjuka pappa, min fästmö, familj, vänner och min hälsa som fått komma i sista hand pga allt de här. Det är en jobbig känsla att ge allt för någon och sen inte vara önskad eller uppskattad där, jag får lämna Fanna med ett tungt hjärta och mitt i succén, avslutar Alexander.

Lämna ett svar