Trevande spel gav ändå vinst.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev som väntat tight och tufft borta för Enköpings IBK mot FBC Uppsala.

– Det blev som vanligt när vi möts, en jämn och där inget lag dominerar matchen och två mycket bra målvakter såg till att hålla nere siffrorna, berättar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Även till denna match hade EIBK plockat med sig fem från senaste D2 matchen, och några 04:or.

-Vi sa att vi måste komma in på mål och få deras målvakt att förflytta sig, där har hon sin svaga punkt.

Det var just vad EIBK gjorde när Matilda Irvebrant hittar Emma Carlsson i sin favorit position bakom målet Emma leker en stund innan hon ”zorrar” in den vid stolpen till 0-1 med 6.39. spelat.

Hemmalaget skulle koma tillbaka med 8.54 spelat. Julia Wern kvitterar till 1-1med ett hårt skott.

– Otagbart för Jennie Larsen efter det vi gått bort oss i egen zon. Hade ett bra snack i pausen om att vårda boll och vara mera noggranna.

Resultatet kom ganska omgående. Redan efter en minut spelat av mellanakten så får Matilda Andersson på ett direkt skott som går under hemmalagets målvakt – Camilla Kumlin till 1-2. Passet kommer från Madeleine Gelin.

– Tycker att vi för matchen i andra, men bägge lagen skapar farligheter. Som sagt var det två mycket bra målvakter som räddade båda lagen.

Innan periodvilan så har EIBK även chans i ett fem mot fyra spel, men trots bra spel så får gästerna med sig 1-2 in i den tredje och sista perioden.

– I tredje fortsätter vi att hålla dom utåt kanterna, och dom får svårt att näta.

Med 17.44 spelat av den sista perioden slår EIBK spiken i kistan då Paulina Wennerström passar in till Julia Brundell i slottet som fintar ner Kumlin och gör 1-3 i öppet mål.

– Två lag som ville mycket så det blev lite låst. Kul att se dom yngre utvecklas och att dom rutinerade lär ut tips. En seger är alltid seger, hur dom kommer till syns inte i tabellen, avslutar EIBK-tränaren.

FBC Uppsala U – Enköpings IBK 1-3 (1-1,0-1,0-1)

Målskyttar,
FBCU: Julia Wärm.
EIBK:
Emma Carlsson, Matilda Andersson, Julia Brundell.

Utvisningar: 1x2min – 0x2min
Publik: 40

Damtrean >>>

Lämna ett svar