Trevande ”Moving Day” för Sagström i British Open!

Foto: Privat

Madelene Sagström svajade tyvärr en del under Moving Day i British Open, men hon är fortsatt med och hugger på en topp placering.

Det blev en minst sagt skakig inledning på ”Moving day” för Madelen som efter ett inledande par på hål 1 satte sig själv i problem. På det andra hålet kom det en sur – riktigt sur dubbelbogey och hon var helt plötsligt nere på -3 på totalen och tappade på toppen i resultatlistan.

Men sedan hittade Madelene rytmen och attacken i spelet igen. Tre raka par följdes upp med två bra och sköna birdies vilket gav förnyad kontakt med den absoluta toppen. Tyvärr så kom det en bogey på hål 8:a och avslutningsvis ett par på hål 9:e. Det gav -4 och en 19:e plats i totalen inför de avslutande 9:e hålen.

Madelene startar stabilt med två raka par på hål 10 & 11. Sedan kommer en ny svajig sekvens med en ny sur dubbel och en efterföljande bogey. Det gör att hon efter 13 spelade hål helt plötsligt ”bara” är på -1 och tappar på toppen.

Efter det så kommer en ny bra sekvens där Madelene gör -2 på de avslutande fem hålen och är på -3 totalt och en 21:a plats inför söndagens finaldag. Hon avslutade dessutom med en riktigt snygg långputt på 18:e hålet.

Leder gör Thailändska Pornanong Phatlum på -13.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg -5 (17:e)

Övriga svenskor missade finalspelet: Anna Nordqvist, Jenny Haglund, Lynn Carlsson, Frida Kinhult (Amatör), Camilla Lennarth, Julia Engström, Caroline Hedwall, Linn Grant (Amatör).

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Bra start för Sagström >>>

Med i toppen >>>

 

Lämna ett svar