Tredje raka för Loket!

Tobias Metzner matchvinnare med fyra mål. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK hänger på toppen i Herrtvåan efter att ha hemmabesegrat IBF Gagnef.

Det satt dock långt inne för Loket som reste sig i sista perioden och kunde vända vinna hemmamatchen mot ett vilt kämpande Gagnef.

– Skönt att vinna trots att spelet lämnade en hel del att önska, säger en lättad Lokomotiv-tränare Peter Kokocha efter slutsignalen.

På förhand var det Loket som var favoriter och hemmalaget tog också en tidig 1-0 ledning där Jimmy Boberg Lunell tar skott från distans med 2,25 spelat och Kim Johansson rakar in returen bakom gästernas burväktare – Samuel Larsson. Men sedan gick det i stå för Loket som inte alls fick spelet att stämma. När lagen gick till periodvila så hade Gagnef vänt på steken och var i ledning med 2-1 efter mål av Johan Back och Anton Andersson.

Mellanakten blev ett riktigt sömnpiller med ett hemmalaget som slarvade i det mesta av spelet och Gagnef som gjorde allt de kunde för att trasa sönder matchbilden. När Back dessutom gör ett tidigt 1-3 mål med ett distansskott som letar sig in mellan benen på hemmakeepern – Emil Ekström var det en rejäl uppförsbacke för Loket.

Loket möblerar om i linorna och får lite bättre snurr på spelet vilket också skulle resulterar. Med 9,03 spelat av perioden så sätter Tobias Metzner en bra diagonalboll genom Gagnef boxen och Jakob Fertig kan trycka in reduceringen till 2-3 i spel fem mot fyra. Loket avslutar perioden positivt och Rikard Posta har en jättechans med 40 sekunder kvar av perioden, men Larsson gör en högoktanig räddning.

I den tredje och sista perioden vaknar Loket till ordentligt och radar upp chanser under inledning. Metzner har ett friläge och Posta likaså, men Larsson ser ut att bli ett spöke för Loket. Med dryga 6 minuter kvar att spela så är det fortsatt underläge 2-3 när Metzner kliver in i handlingen. Han gör ett förlösande 3-3 mål köksvägen och det är en påtagligt lättad målskytt som ropar jaaaa!

Nu är det bara ett lag på banan och Metzner har släppt handbromsen. Han gör 4-3 på en blixtrande omställning och 5-3 på en kontring efter att hemmakeepern – Ekström precis innan gjort en högoktanig räddning. Det skulle komma mer av Metzner som fastställer slutresultatet till 6-3 med sin femte poäng i matchen (4+1) när han skickar in 6-3 i öppenkasse.

– Otroligt viktigt för att vända och vinna den här matchen, hade inte varit bra alls att förlora. De gjorde vad de kunde för att störa vårt spel och sköt på allt de kunde, en svårhanterad match. Efter ledningsmålet så är vi inte alls inne i matchen och inställningen till uppgiften var inte där den borde. Starkt av oss att vinna och skönt med en tredje seger, avslutar Kokocha.

Lokomotiv Grillby IBK – IBF Gagnef 6-3 (1-2,1-1,4-1)

Skott: 26-20 (4-7,9-4,13-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (02:25) Kim Johansson, 1-1 (11:23) Johan Back, 1-2 (11:49) Anton Andersson.
Period 2: 1-3 (24:38) Johan Back, 2-3 (29:03) Jakob Fertig.
Period 3: 3-3 (53:44) Tobias Metzner, 4-3 (55:13) Tobias Metzner, 5-3 (58:13) Tobias Metzner, 6-3 (59:38) Tobias Metzner.

Publik: 78

Spelarbetyg Loket:


Tobias Metzner


Johan Alveus


Jimmy Boberg Lunell

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar