Tredje raka för EHF?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF som är obesegrade i två raka matcher ställs idag hemma mot ett Uppsala HK som verkar hittat formen inför den 21:a omgången av herrarnas div.1.

EHF ställs idag mot ett UHK som i förra omgången mer eller mindre säkrade en negativkvalplats genom att överraskande slå topplaget ”Real” Täby med 29-28 i sin hemmaborg. Med andra ord är det två formstarka lag som drabbar samman i Idrottshuset där UHK ändå gäller som favorit.

– Resultaten har inte påverkat träningen i sig, det är många individer som ska ha sitt för att utvecklas och det är där fokus ligger varje träning – om vi lyckas vet jag inte men det ser ut som om vi tar utvecklingskliv. Uppsala är en svår nöt att knäcka, de har en bra blandning i sitt spel med skytte-inspel och lite smuggelspel så vi får jobba hårt bakåt och göra ett försök i att styra tempot i matchen genom att sätta oss förarsätet. Det är både svårt och tufft men är något vi måste lära oss för framtiden, säger EHF tränaren Anders Skogäng.

Gästernas tränare och coach – Dagge Lundin ser fram emot mötet med EHF och hoppas på en bra match.

– Ja, dem unga Enköping killarna verkar ha vuxit in i kostymen allt eftersom! Det är roligt! Blir nog bra nästa år när 01orna kommer upp som ju faktiskt är ännu bättre! Såg dem på DM och blev riktigt imponerad! Enköping är nog snart tillbaka i div.1, tror Dagge.

Hur ser du på er säsong så här långt och vad tror du om matchens utgång?

– Vi själva har haft en jobbig säsong då vi tappade 7-8 spelare från fjolårets matchtrupp och till en början inga ersättare i paritet med dem som lämnade… Det är aldrig lätt att jag spelare in i november och sen få det att funka spelmässigt. Så på så vis har den här säsongen varit jävligt speciell då vi i princip redan vid seriestart vetat att vi kommer få kvala oss kvar i och med att Enköping och Tumba skulle åka ur. Men vi har blivit bättre och bättre som du säger och nu ligger fokus på kommande kval. Men första match i idrottshuset idag, men tyvärr saknar vi 4 av de 6 niometers spelare som har spelat på slutet. Så idag är det nog dags för Enköpings första vinst kanske..!😉, avslutar Dagge.

Matchfakta:
Enköpings HF vs HK Uppsala, Herr div.1 norra, 21:a omgången.
15:00 i Idrottshuset.

Senaste resultat EHF vs HKS:
16-35 förlust borta 7:e oktober.

Nyheter i truppen:
Spelar med samma lag som sist.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar