Tredje raka för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF vände och tog sin tredje raka seger i serien borta mot Sollentuna HK.

Det blev en match som svängde med ett EHF som inte alls fick träff i den första halvleken och var under med 4 bollar.

– En tredje seger som satt hårt inne efter en riktigt dålig första halvlek som vi gärna suddar ut fort. Vi bara spelade i sidled där ingen tog befälet i varken anfall eller försvar, vi ska tacka våra målvakter Vilma Carlsson och Linda Glarke för att det bara är fyramålsunderläge i paus, berättar EHF-tränaren Thomas Maurd.

Nu fick EHF bättre ordning på spelet och gör 8-0 på hemmalaget under knappa 10 minuter, då spelade laget dessutom fem mot sex i två av dess 10 minuter!

– I andra var det ett helt nytt lag som kom ut på planen med ett försvar som pratade och jobbade för varandra och som hade en helt annan inställning. Flera bollstölder som gav enkla kontringar och 8 raka mål. Framåt så började vi sätta näsan mot mål istället för mot läktaren i våra satsningar. Kul att tjejerna kunde ta sig i kragen och glömma första halvlek och börja spela så bra som vi faktiskt kan i andra. En bra insats till slut där vi måste berömma Linda & Vilma i mål, summerar Maurd.

Sollentuna HK – Enköpings HF 16-19 (11-7)

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 5, Lovisa Wigh 4, Vendela Tapper 2, Tilda Karlberg 2, Sandra Åkerman 2, Elin Palm 2, Ronja Lundahl.

Utvisningar: 2x2min – 2x2min
Publik: 68

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar