Tredje raka för Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Bålsta FBC tog sin tredje raka seger när man bortabesegrade IFK Dannemora.

Sent skall syndaren vakna! Bålsta FBC som är klara för att kvala sig kvar i Fyran ser ut att ha prickat formen lite sent, men till nytta då i ett kommande kvalspel.

– Ja precis och så kul, menar målskytten och spelande tränaren Fredric Elofsson.

Det var dock inga pigga ben i BFBC under de första 20 minuterna där hemmalaget får göra både 1-0 & 2-0.

– Vi börjar väldigt segt vilket gör att dom får utdelning i första, konstaterar Elofsson.

När väl BFBC vaknade var det aldrig något snack om vart poängen skulle hamna. Tobias Metzner ser till att det är 1-2 och 2-3 med innan Richard Grufman kvitterar i spel fem mot fyra och Joha Alveus trycker in 3-4 med tre sekunder kvar att spela av mellanakten.

I den tredje så fortsätter BFBC att plåga hemmalaget. Det är 3-5 redan efter 1,30 spelat av den tredje och sista perioden där Elofsson är sist på bollen. När sedan Metzner fullbordar sitt hattrick i spel fem mot fyra så är matchen över.

BFBC och Metzner var dock inte nöjda. Han och Pontus Åberg gör varsitt mål innan hemmalagets Simon Gustavsson fastställer slutresultatet till 4-8.

– Tycker jag vi tar över matchen efter den första perioden, vilket resulterar i 8 mål och tre sköna poäng. Skönt att vinna dessa matcher när vi inte riktigt är på topp! Matchen i sig var lite ”grisig” från deras sida tycker jag med extremt mycket slag och halv fula tacklingar, avslutar Elofsson.IFK Dannemora – Bålsta FBC 4-8
(2-0,1-4,1-4)

Målen BFBC: Tobias Metzner 4, Fredric Elofsson, Johan Alveus, Richard Grufman, Pontus Åberg.  

Utvisningar: 5x2min – 3x2min

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar