Tredje raka!

Bild: Wera Maurd.

Damtrean: Tredje raka för Bålsta IF som städade av Hallsta HF på hemmaplan.

– Ja, städade av är helt rätt. Vi började trevande, men efter hand så rullade maskinen igång. Hallsta sköt och sköt men vi har verkligen ett bra försvar nu där vi har hittat våra roller. Framåt så gör vi ett stabilt jobb och då vi spelar så som vi planerat så kommer vi till lägen när vi vill, berättar BIF-tränaren Thomas Maurd.

Gästande HHF tog ledningen med 1-0 genom Thessa Ohlsson med 35 sekunder spelat, men sedan var det roliga över. Sedan tog BIF över helt och hållet. När lagen går till halvtidsvila är matchen avgjord då hemmalaget leder med hela och klara 14-3.

– Vi fortsätter med ett riktigt bra och kompakt försvar över hela linan under nästan hela matchen och det som gick igenom plockade vår målvakt för dagen Linda Glerke ner, berättar Maurd.

I den andra halvleken så är det fortsatt hemmalaget som för matchen, men man låter gästerna få mer att säga till om i spelet. Det är dock aldrig någon ko på isen. BIF städar undan matchen och är fortsatt obesegrade serieledare när slutsignalen som förkunnar att det blev en förkrossande seger med 17 bollar.

– Vi har kört hårt i veckan med vårat breda spel då vi vet att Hallsta har svårt med det då dom är vana vid sin hall som är smal och inte tillåter så mycket kantspel både framåt och bakåt och det lyckades bra idag. Sen är det idag klasskillnad och jag är glad att tjejerna fortsätter att trumma på under hela matchen.  Självklart blir det under en sån här match svårt att hålla koncentration så lite egna utflykter måste man tillåta, menar Maurd som summerar:

– Beröm idag till vårat försvar som tillsammans med Linda Glerke i målet täcker ner väldigt mycket skott . Framåt så lossnade det för Mikaela Kvarnefalk vilket är riktigt skoj. Matchens lirare blev Tilda Karlberg som gör mycket nytta framför allt framåt . Sen måste jag även berömma Leandra Storbacka som gör debut i Damlaget och gör det med beröm och är orädd. Återväxten ser riktigt bra ut nu då vi har ett par till yngre tjejer som knackar på dörren och vill vara med.

Bålsta IF – Hallsta HF 28-11 (14-3)

Målskyttar BIF: Malin Lohela Karlsson 6, Tilda Karlberg 5, Mikaela Kvarnefalk 5, Emelie Källström 5, Viktoria Hummelstedt 2, Elice Holmberg, Petra Ernberg , Elin Palm, Ronja Lundahl, Tove Scott.

Tabell & resultat >>>

Lämna ett svar