Tre viktiga poäng in på kontot.

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Syrianska FF kunde i helgen inkassera tre mycket viktiga poäng hemma mot Palestinska FF.

– Det var en skön seger som vi verkligen behövde. En match där inställningen och hungern gav oss segern, berättar SFF-tränaren Alaa Kalash.

Det blev en första halvlek där det inte bjöds på några större målchanser från något av lagen, vilket gör att 0-0 står sig in i halvtidsvilan.

– Vi möter ett spelskickligt palestinska som har lite av samma spelsätt som oss, med många individuellt duktiga spelare. Men vi har stenkoll på läget och vet vart deras styrkor är och låser de ganska bra. De hade svårt att ta sig igenom vårt kompakta lag där alla gör jobbet för varandra

I andra halvlek kommer SFF ut mer hungriga och mer aggressiva och får in ett tidigt ledningsmål genom ett vackert anfall. Zuheib bashir serverar Andreas Ahosson ett bra läge och han drar ett välplacerat skott från ca 20 meter i mål till 1-0.

Palestinsk försöker jobba sig in i matchen, men har det fortsatt svårt att ta sig fram och skapa riktigt farliga chanser. Men kvittering till 1-1 skulle ändå komma i minut 68:a där palestinska slår en frispark genom Rami Younes rakt in i mål.

SFF tar sig samman ganska snabbt, två minuter senare, så svarar Kenny Yasser Nshimirimana med en projektil från 25 meter otagbart för gästernas målvakt till 2-1.

– Resten av matchen spelar vi av ganska bra och alla kämpar över stora ytor och håller ut. Palestinska skapar några målchanser, men där Benjamin Dogan, åter i målet, håller undan och gör några svettiga räddningar. Backlinjen är i stort sett felfri idag och plockar bort allt, avslutar en nöjd SFF-tränare.

Syrianska FF – Palestinska FF 2-1 (0-0)

Målen, 1-0 (49) Andreas Ahosson, 1-1 (68) Rami Younes, 2-1 (70) Kenny Yasser Nshimirimana.

Varningar: 1-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar