Tre viktiga poäng för Nordia!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia tog tre bra och viktiga poäng i herrsexans 14:e omgång i en svårspelad bortamatch mot Vassunda.

– Det var svårspelat på en dålig plan och blåsigt väder. Vårt kompakta och organiserade försvar gjorde så att dem knappt skapade någonting, menar Nordia-tränaren Thomas Wallin.

I slutet av en ganska händelsefattig första halvlek tar Nordia ledningen då Joakim Sundblad kommer fri från ca: 25-30 m och straxt innanför straffområdet distinkt trycker han in bollen lågt förbi hemmalagets utrusande keeper med en hård bredsida.

Med dryga timmen spelad av den jämna kampen så kommer ett matchavgörande. Sundblad gör sitt andra mål i matchen när han fångar upp en stolpretur, möter upp till vänster i straffområdet och trycker upp bollen i bortre burgaveln.

Hemmalaget skulle i slutskedet reducera till 1-2 på en straff där bollen olyckligt träffat en Nordiaspelares hand.   Albert Sjögren i Nordiamålet går åt rätt håll, men bollen går hårt efter backen och slickar stolpen, en bra slagen straff av hemmalagets Robert Lindqvist.

– Vårt mål var att spela så mycket det gick efter backen, men det var inte lätt pga. planens kvalitet. Vi hade bara två avbytare med oss varav en hade problem med ljumsken och kunde inte spela nått alls, så med tanke på det gjorde vi det riktigt bra. Extra plus till Sundblad som äntligen börjar hitta målet igen och det största pluset går till Malte Hall (född 02) som fick kliva in från start när Tims (Buråker) ljumske inte höll och gjorde en riktigt stabil insats på sin vänsterbacksplats, Summerar Nordia-tränaren.

Vassunda/LLBK – IK Nordia 1-2 (0-1)

Målen: 0-1 (42) Joakim Sundblad, 0-2 (66) Joakim Sundblad, 1-2 (88) Robert Lindqvist.

Varningar: 1-1
Publik: 20

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar