Tre tunga poäng in på kontot!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey inkasserade tre tunga poäng borta mot tabellfemman Vallentuna i ATG Hockeyettan.

– Säsongens kanske bästa match så här lång och det var otroligt skönt att ta den här vinsten, medger ESK-tränaren Johan Jonsson efter slutsignalen.

Efter en ganska jämn inledning på matchen där båda lagen klarat ut varsitt boxplay så är det ESK som tar kommandot. Med 11,23 spelat tar ESK ledning med 1-0 genom William Kaijser vilket var ett resultat som sedan stod sig in i periodvilan.

ESK skulle koppla greppet om matchen med knappa sex minuter spelat. Marcus Collin hittar Adam Lidström som trycker in 0-2. Periodens avslutning kantas av en del utvisningar och ESK drar på sig tre av fyra tilldömda, men klarar att hålla sin ledning in i periodvilan.

ESK fick starta den tredje perioden i boxplay, men reder ut det hela. Matchen fortsätter att vara tight och med 7,34 kvar att spela så tar hemmalaget en timeout. Det förändrar dock inget i matchbilden.

Med 3,30 kvar så får hemmalaget chansen att få kontakt då ESK drar på sig en utvisning. Vallentuna tar ut sin målvakt och spelar sex mot fyra och det ger resultat. Nicklas Ivarsson trycker in 1-2 via en ESK skridsko med 2,09 kvar att spela av den tredje perioden. Hemmalaget försöker igen att ta ut sin målvakt i slutet av perioden, men i sin iver att kvittera så drar man i stället på sig en utvisning med 20 sekunder kvar att spela. ESK håller undan och tar tre tunga poäng.

– Vi gör en mycket bra match rakt igenom där hela laget står upp för varandra i 60 minuter. Visst det är mycket puck på hemmalaget men vi håller oss rätt i positionerna och gör det svårt för dem att komma in på målet. Det blir lite skakigt på slutet när de får in reduceringen, men killarna svarar upp och ser till att vi får med oss tre sköna poäng, avslutar Jonsson.

IF Vallentuna BK – Enköpings SK 1-2 (0-1,0-1,1-0)

Skott: 37-18 (12-9,10-6,15-3)

Målen,
Period 1: 0-1 (11:23) William Kaijser.
Period 2: 0-2 (25:57) Adam Lidström.
Period 3: 1-2 (57:51) Nicklas Ivarsson.

PIM: 6 (2:2:2) – 10 (2:6:2)
Publik: 110

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar