Tre sköna på kontot!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Lokomotiv Grillby IBK fick så äntligen inkassera tre poäng på kontot.

Matchen mot Södra Tolvfors var i förväg en riktigt viktig match då Loket inlett serien med två förluster varav den förra matchen efter en riktigt svag insats.

– Vårat första möte med Södra slutade med en sexmålsseger hemma. Annars har det varit uddamålssegrar, där vi dragit längsta ståt i samtliga möten. Det kändes på förhand som att vi hade ett psykologisk övertag med tanke på de tidigare vinsterna lagen emellan, menar Anders Iggström som också berättar att stämningen i truppen kändes som god innan matchen och dom kom ut välpreparerade inför uppgiften.

Loket inleder matchen med högt bolltempo och låter inte hemmalaget få låna bollen allt för ofta. Det enda negativa är att dom tar för få avslut och att för många avslut går i täckande försvar.

I mitten av perioden kommer dock utdelning för Loket två gånger om inom loppet av två minuter. Först bryter Daniel Pärnebjörk ett kontringsförsök och får fram bollen till Simon Äng som smäller in ett långskott. Två minuter senare serverar Johan Alveus Jonathan Piispanen som hittar nätet.

Perioden slutar 0-2 och ett spelmässigt klart övertag för Loket.

Andra perioden har knappt startat innan Loket gör 0-3. Albin Pettersson hittar Thimothy Westlund i slottet som inte gör något misstag. Fem minuter senare spelar Piispanen fram Äng till sitt andra mål som är nära identiskt med det första han gjorde.

– Fram tills halva matchen så har vi haft full koll på händelserna och styrt det mesta, men vi tappar en del i tempot och tillåter hemmalaget att få komma till fler avslut mot Pontus (Palmqvist) i målet.

Efter halva andra så släpper Loket till en kontring där bortalagets Erik Hintze kan raka in bollen i öppen kasse till 1-4. Tre minuter senare reducerar Södra på nytt efter ett långskott från halva plan som efter några lyckosamma studsar letar sej in bakom Pontus.

Perioden slutar 2-2 efter en bra start där Loket tappar i tempo och låter Södra få komma in i matchen igen.

– Inför tredje perioden gör vi några förändringar i laget och går ned på två femmor mot tidigare tre kedjor med två backpar.

Loket får direkt effekt med högre tempo på bollen igen. Efter 4.36 får Loket chans till powerplay och man skapar mängder med chanser i spelövertaget, men lyckas inte få in bollen där hemmamålvakten gjorde flera vassa räddningar. I efterdyningarna av detta powerplay lyckas Loket ändå att göra 2-5 när Jonatan Hillerstig assisteras av Martin Johansson.

Spelet blir mer öppet efter målet då Södra måste börja chansa. Detta öppnar för fler chanser för Loket som spelmässigt har övertaget i matchen. Med 12 minuter spelat assisterar Ludvig Kaneberg fram till Westlund som gör sitt andra mål i matchen som innebär 2-6.

Svaret från Södra kommer efter endast 23 sekunder när hemmalagets Hintze gör sitt andra i matchen för 3-6. Loket drabbas sedan av en utvisning efter 15.30 och Martin Johansson får syna botbänken.

– Utvisningen klarar vi galant, men vi drabbas av ytterligare en utvisning med två sekunder kvar av den första. Ytterligare 1.58 i boxplay väntade.

Loket fortsätter freda målet bra, och efter 45 sekunder kommer Albin fri i en kontring och tar vara på egen retur. Med en halv minut kvar av det numerära underläget gör återigen Södra mål efter ett i hopslag som lobbar över Pontus.

Underläge med tre mål och knapp tid kvar försöker Södra jaga fram chanser, men det resulterar i mer yta för Loket som sätter två mål till under sista halvminuten. Först sätter Albin sitt andra i matchen till 4-8 och 4-9 av Äng som gör sitt tredje.

– Hela laget gör en bra match, även om vi omstrukturerar lite inför sista. Matchens behållning tycker jag Lokets fjärdemål är där hela femman är inblandad i målet som Äng sätter. Jag plussar extra för Alveus som var tillbaka i fin form och var svår att ta bollen från. Piispanen visar att han är en klasspelare. Timothy kämpar hela tiden och vinner tillbaka mycket boll för laget. Vi har 10 poänggörare idag. En tremålsskytt i Simon Äng och två tvåmålsskyttar i Timothy och Albin. Riktigt skönt med utdelningen när vi har så pass mycket boll och avslut på mål, avslutar Iggström.

Södra Tolvfors IF – Lokomotiv Grillby IBK 4-9 (0-2,2-2,2-5)

Skott: 20-31 (2-6,8-10,10-15)

Målen,
Period 1: 0-1 (08:50) Simon Äng, 0-2 (10:55) Jonathan Piispanen.
Period 2: 0-3 (21:31) Timothy Westlund, 0-4 (26:22) Simon Äng, 1-4 (29:55) Erik Hintze, 2-4 (33:09) Jakob Öberg.
Period 3: 2-5 (46:55) Jonatan Hillerstig, 2-6 (52:11) Timothy Westlund, 3-6 (52:34) Erik Hintze, 3-7 (58:17) Albin Pettersson, 4-7 (58:57) Viktor Forssén, 4-8 (59:32) Albin Pettersson, 4-9 (59:50) Simon Äng.

Utvisningar: 3x2min – 4x2min+1x10min
Publik: 25

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar