Tre sköna för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tog tre sköna poäng hemma mot Rosersbergs IK/Sigtuna IF i Damtrean.

– Ja, det här var skönt och ger oss lite andrum, medger HFF-tränaren Janne Petersson efter slutsignalen.

HFF fortsätter att matcha ett ungt lag och man sätta högsta fart omgående där man fick ett bra tryck på gästerna. Det skapades också en hel del i inledningen. Therese Akmar är loss i den 6:e minuten, men avslutet täcks till en högerhörna som Anna Larsson kommer först på men skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Fem minuter senare är Larsson framme på en ny bra slagen hörna av Hanna Kjöraas, men nicken går över. Ganska omgående så är det Akmar som serverar Larsson ett läge, men återigen så går avslutet över.

Foto: Kent Lundqvist

Efter en stark inledning av HFF så tappar hemmalaget initiativet och det blir mer av mittfältsgegga där lagen turas om att tappa boll och man visar ganska dåligt tålamod i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Med halvtimmen spelad så kommer nästa farlighet för HFF och återigen är det på e bra slagen hörna av Kjöraas och nu är det Akmar som får läget i boxen, men avslutet räddas av gästernas målvakt – Ellinor Lantz.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en okey halvlek och har bra kontroll på händelserna. Efter en stark inledning så blir vi lite för sugna i spelet med boll och tar för snabba beslut och vill slå de avgörande passningarna istället för att bygga offensivt spel genom laget.

HFF kommer ut starkt även i inledningen av den andra halvleken där Akmar trollar sig igenom och fri med Lantz prickar hon stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Tre minuter senare så är det Akmar som hittar Kjöraas i boxen, men hon skjuter över. Minuten senare så är det ombytta roller där Akmar får chansen, men avslutet täcks ut av en försvarare till en högerhörna som Kjöraas slår bra och Larsson kommer först på bollen och nickar in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så blir det passivt i hemmalaget som spelar alldeles för försiktigt och det gör att RIK får mer att säga till om. Hemmalaget har dock en ramstark defensiv med Wilma Edberg Mäkinen i spetsen som gör att gästerna aldrig får chansen att hota på riktigt om poängen i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista rejäla chansen i matchen har HFF och då är det Larsson som får på en kanon från distans som Lantz räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi blir lite ängsliga i vårt uppträdande efter en bra inledning och ett ledningsmål. Vi gör det dock fortsatt bra i spelet utan boll så det blev ju aldrig riktigt farligt, men vi borde nog ha stängt matchen med något eller några fler mål. Kollektivet var det som avgjorde idag, summerar Petersson.

Håbo FF – Rosersbergs IK/Sigtuna IF 1-0 (0-0)

Målen, 1-0 (51) Anna Larsson.

Varningar: 1-0
Publik: 30

Spelarbetyg HFF:


Anna Larsson


Wilma Edberg Mäkinen


Therese Akmar/Hanna Kjöraas

Lämna ett svar