Tre nya poäng för ESK!

ESK fällde VIK hemma på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK tog ytterligare ett steg mot div.2 efter att ha hemmabesegrat Västerås IK på Enavallen.

Det blev en jämn första halvlek men mest boll för hemmalaget. ESK hittade dock inte några öppningar i ett lågt spelande VIK försvar, vilket gav 0-0 efter 45 spelade minuter.

– Vi spelade fast oss och hittade inte de ytor som var lediga för att på allvar kunna hota och skapa de där riktigt heta chanserna. Vi snackade oss samman i halvtid om hur vi skulle lösa det, berättar ESK-tränaren.

Nu blev det inte alls samma matchbild i den andra halvleken då VIK nu flyttar fram i sina positioner. Det gav ESK större ytor bakom gästernas backlinje och det tar hemmalaget vara på med knappa timmen spelad av matchen. Jonathan Böckert fångar upp en målvaktsretur och gör 1-0 för hemmalaget.

Jonathan Böckert glad målskytt. Foto: Kent Lundqvist

– Det blev inte som vi trodde, men det gav oss öppnare ytor att jobba med och ledningen i matchen. Spelkvalitén däremot kan jag tycka blir ganska svagt, det böljar ganska okontrollerat, berättar Martin.

Hemmalagets Pontus Lundin tvingas sedan att ta ett rött kort med knappa kvarten kvar att spela av matchen på ett friläge för gästerna och det var Martin inte alls nöjd med.

– Det är inte kortet i sig som är irriterande utan det var upprinnelsen som leder till att Pontus tvingas till att ta kortet, dundrar ESK-tränaren.

Detta till trots så är det ESK som utökar sin ledning till 2-0 och det är återigen skyttekungen Böckert som håller sig framme efter bra förarbete av Patrick Lundemo.

Foto: Kent Lundqvist

I det läget hade ESK bra kontroll på matchen trots en spelare mindre på plan. VIK sprattlar dock till och ställer en sista fråga minuten senare då gästernas Allan Kosik Sulaiman reducerar till 1-2. Nu bryter kalabaliken ut på Enavallen.

– Ja, efter den reduceringen blir det rörigt värre. Vi sätter oss i situationer som vi inte behöver då vi slarvar i grunderna och agerar stressat i onödan, menar Martin.

ESK lyckas dock hålla undan och tar tre sköna och viktiga poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen stor match där ett kryss kanske återspeglar matchen bättre, men vi är i zonen och det avgör, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

Enköpings SK – Västerås IK 2-1 (0-0)

Mål, 1-0 (57), Jonathan Böckert, 2-0 (84) Jonathan Böckert, 2-1 (86) Allan Kosik Sulaiman

Varningar: 1-2
Rött kort: 1-0

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar