Tre mål av Beata Olsson i gruppfinalen av EM kvalet!

Beata Olsson: glad tremålsskytt mot Ryssland. Foto: Privat

Den sista matchen och gruppfinal i EM kvalserien med Sverige F16 svarade Beata Olsson för tre mål mot Ryssland som besegrades med 7-0 (5-0).
Sverige fick en bra start och gjorde redan i den 1:a matchminuten 1-0 genom Johanna Lindell efter ett snyggt anfall. Sedan rullade det på och Sverige har en 3-0 ledning när Beata klev in i handlingen på riktigt! Först står hon för e bra bollstöld och har ett friläge som hon tyvärr missar, men tar revansch på sig själv ganska omgående. Hon rinner igenom på ett instick och kallt rullar in 4-0 med vänsterfoten. Minuten senare var det dags igen, et instick och avslut med högern till 5-0.

Beata har sedan en ny jättechans som Rysslands målvakt –  Elena Stanovova gör en strålande fotparad. 8 minuter in i den andra halvleken skulle hon få revansch då hon fångar upp en andraboll i straffområdet och pang 6-0. Matchen slutar med seger för Sverige med 7-0.

Se matchen Sverige vs Ryssland i sin helhet här >>>

Vad får du med dig för känsla från den här upplevelsen?.

– Jag skulle summera samlingen som väldigt rolig och lärorik och matcherna som bland de bästa matcherna jag har fått spela. Enligt mig var dagens match mot Ryssland den bästa under kvalet, då den var väldigt bra i alla skeden, både anfall och försvar, berättar Beata Olsson.

Vad händer nu?

– Det är två samlingar på Bosön innan nästa EM-kvalrunda (Elite round 2) som är i mars, avslutar Beata.

– Vi avslutar med flaggan i topp totalt gör vi tre bra matcher i kvalet mot olika typer av motstånd. Faktiskt gör vi sex bra halvlekar, det har vi inte gjort tidigare. En stor eloge till tjejerna som har fått ihop helheten. Det vi har tränat på och lagt mycket tid på sitter, summerar förbundskapten Katarina Dunder Olsson på förbundets hemsida.

Annons

Både ettan Sverige och tvåan Ryssland går nu vidare till EM-kvalets Elite Round. EM-slutspelet avgörs i Litauen 9-21 maj 2018. För avancemang dit krävs gruppseger i Elite Round.


Se resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar